Foto: Lo Birgersson

Hantverk och skapande

Hantverk och skapande är inriktningen för dig som tycker om att skapa och vara kreativ. På Aktivitetcenter kan du till exempel ägna dig åt smyckeslöjd, snickeri, att sy, måla eller skapa på annat sätt.

Aktivitetcenter är en daglig verksamhet för dig som har drabbats av förvärvad hjärnskada eller neurologisk sjukdom i vuxen ålder. På Aktivitetcenter arbetar vi med att ta tillvara och främja dina förmågor. Här får du arbeta i en kreativ miljö med tillgång till engagerad och kunnig personal. Vi bedriver all verksamhet i grupp.

Detta kan du arbeta medFör dig som vill arbeta med Hantverk och skapande, finns stora möjligheter på Aktivitetcenter. Du kan till exempel arbeta med olika hantverk, som smyckeslöjd, snickeri eller textilslöjd. Tycker du om färg och form, kan du ägna dig åt måleri och bildkonst. Några gånger per år brukar vi ställa ut vår konst på Galleri Fritz, som är Dalheimers hus gallerivägg.

Hälsa och musik

På Aktivitetcenter ingår hälsa, musik och kultur i all verksamhet - oavsett vilken inriktning du väljer. Det betyder att du alltid får tillfälle att röra på dig under dagen.

Du får också ta del av musik och kultur. Det innebär att vi gör avbrott i arbetet för att sjunga och spela tillsammans.

Avbrott för vila och avkopplingVi är lyhörda för hur du mår varje dag. Under arbetsdagen har du alltid möjlighet att vila när du behöver det. Blir du trött, kan du gå undan och koppla av i något av våra olika vilrum.