Aktivitetsytan i Länsmansgården är klar

Publicerad 8 juni 2021

Kom och lek, träna och rör på dig på den sprillans nya aktivitetsytan i Länsmansgården. Det är gratis, krävs ingen föranmälan och är öppet för alla!

I Länsmansgården finns nu en ny yta för aktivitet med utegym, hinderbana både för barn och vuxna, löparbana och en scen. Senare i juni blir också en streetbasketplan klar. Ytan är också en Pep Park vilket innebär att den ingår i konceptet skapat av organisationen Generation Pep som ger barn, unga och vuxna inspiration och förutsättningar till lek, rörelse och vardagsmotion.

Syntolkning:

Carolina Klüft och Mustafa ”Musse” Mohamed är utomhus tillsammans med barn. De hoppar, springer på stället och har roligt.

Sam Brinkenbro som är samordnare för gym på idrotts- och föreningsförvaltningen berättar om den nya aktivitetsytan i Länsmansgården. Medan han pratar syns barn som klättar i hinderbanan, översiktsbilder på aktivitetsytan och Carolina Klüft och Mustafa ”Musse” Mohamed som pratar med barn.

Carolina och ”Musse” visar olika övningar med barnen:
- Benböj: Carolina och Musse gör benböj med barnen. De står upp, böjer på knäna så att de hukar sig ner, sträcker ut sig till stående och upprepar.
- Skidskohopp: Musse och ett barn gör skridskohopp på löparbanan. De hoppa framåt från sida till sida genom att hoppa på vartannat ben.
- Gå ut i planka: Carolina går ut i planka tillsammans med ett barn. De sätter händerna i marken och går ut med dem bort från fötterna tills kroppen är helt rak. Då tar de små steg för att få fötterna att komma fram till händerna.
- Snabba fötter: Carolina och Musse gör snabba fötter tillsammans med barn. De springer på stället.

Aktivitetsytan en av fyra i samma stil

Aktivitetsytan i Länsmansgården är en av fyra i samma stil som byggs av idrotts- och föreningsförvaltningen. I september kommer en yta i Biskopsgården stå klar och senare under hösten en i Tynnered respektive i Bergsjön. Här kan du läsa mer om ytorna och se hur du hittar till dem.