I den stora trädgården finns boulebana, en murad grill, syrenbersåer, trevliga sittplatser och hammockar. Foto: Cordovan Communication

Om vård- och omsorgsboendet

Vår målsättning här på Åkerhus är att erbjuda dig ett stimulerande och trivsamt boende där du själv är med och gör vardagen innehållsrik. Du kan vara med på olika gemensamma aktiviteter och naturligtvis även göra saker på egen hand eller tillsammans med din kontaktpersonal.

Gröna omgivningar och gångavstånd till havet

Åkerhus ligger lite för sig självt i ett villa- och radhusområde i Önnered. Närmaste granne är Önneredsskolan och det är promenadavstånd till Önnereds brygga och Ganlet badplats. I området finns frisör, en inrednings- och modebutik, fotvård och restaurang. Det är lätt att ta sig fram med rullstol och rullator.

Ta dig hit

  • Åkerhus ligger intill hållplatsen Juteskärsgatan där buss 94 stannar.
  • Det går också att ta Flexlinjen som har en mötesplats precis utanför boendet.
  • Besökare som kommer med bil kan parkera de allmänna p-platserna i området.

Stor trädgård med boulebana och grill

Åkerhus Vård- och omsorgsboende består av tre hus med två våningar som binds ihop genom inglasade gångar. Här finns enheter med inriktning allmän vård och omsorg, demenssjukdom och teckenspråk. Sammanlagt har boendet 100 lägenheter.

Din lägenhet på Åkerhus är en ljus etta på 24 m² med ett kökspentry. Det finns kylskåp, garderob och ett badrum med dusch och toalett. Utsikten är antingen mot bostadsområdet eller trädgården. Det finns också två större lägenheter för parboende.

Varje enhet har en gemensam matsal och ett vardagsrum med tv-hörna och bekväma sittmöbler. På övervåningarna finns gemensamma balkonger med odlingar. På balkongerna går det att duka upp långbord.

Åkerhus hjärta är vid entrén i mittenhuset. I foajén träffas hyresgäster från alla enheter för att fika och spela spel, använda motionscykeln och vara med på aktiviteter i den gemensamma samlingssalen och på Träffpunkten. Vid entrén ligger också Åkerhus restaurang som är öppen för allmänheten under lunchtid.

I den stora trädgården finns boulebana, en murad grill, syrenbersåer, trevliga sittplatser och hammockar. Du kan plocka äpplen och plommon från träden och under sommartid vara med på grillkvällar, köpa glass på glasskaféer och se musikuppträdanden. Trädgården används flitigt och vi fikar gärna utomhus i solen. 

Vård och omsorg hos oss

Dina behov är alltid det som vi utgår från. När du flyttar in i din nya lägenhet har vi ett samtal med dig och din kontaktpersonal där vi tillsammans gör upp en plan så du kan fortsätta leva ditt liv som du vill ha det. Den här planen kallas för genomförandeplan och i den samlas allt som berör din vardag: som när du önskar gå upp på morgonen och hur du vill ha dina frukostägg till vilken slags omsorg du behöver. Du kan alltid vända dig till din kontaktpersonal om du har frågor eller vill ändra planen. När vi träffas första gången och gör upp din plan är du varmt välkommen att ta med någon anhörig eller en vän.

Här på Åkerhus finns sjuksköterskor på plats varje dag och två gånger i veckan kommer läkare på hembesök till dem som behöver det. Detsamma gäller rehabiliteringspersonal.

Vi har också välfärdsteknik för träning och avslappning. Förutom den interaktiva projektorn och aktiveringsskärmen finns rogivande robotkatter och robothundar som rör sig och låter när de klappas. Vi har också aktivitetsvästar som spelar musik när du rör på dig. Just nu har vi ett samarbete med Göteborgs universitet för att se hur aktivitetsvästarna påverkar ens välmående och om det är skillnad på att använda dem individuellt eller i grupp.

Bra att veta: Du som idag bor i Göteborg och har hemtjänst som använder teckenspråk kommer troligtvis att känna igen flera medarbetare. All hemtjänstpersonal som kan teckna utgår nämligen från Åkerhus. 

Du får stöd av lyhörda och engagerade medarbetare 

Alla medarbetare på Göteborgs Stads vård- och omsorgboenden jobbar efter värdighetsgarantierna. Det betyder bland annat att vi är lyhörda för när och hur du vill få stöd. Så långt som det är möjligt ska du kunna behålla dina egna vanor och själv bestämma hur din vardag ska se ut.

Medarbetarna lär känna dig och alla andra på boendet. De engagerar sig i din vardag och uppmuntrar till aktiviteter och samtal. Göteborgs Stads vård- och omsorgsboenden har god kunskap och en låg personalomsättning. Du kan känna dig trygg i din lägenhet där du möter kända och kompetenta medarbetare. När nya medarbetare börjar får de en introduktion om allt från säkerhet och brand till aktiviteter och omsorg.

Här på Åkerhus har vi en stor trygg grupp medarbetare med många utbildade undersköterskor. Vi har en rik mångfald bland medarbetarna och tillsammans pratar vi många olika språk. På enheten med teckenspråksinriktning kan flera av medarbetarna teckna.

Följ oss i sociala medier

Följ gärna vårt arbete på Facebook eller Instagram där du får en fin inblick i vår dagliga verksamhet.

Åkerhus Vård- och omsorgsboende | Facebook 

Åkerhus VoB | Instagram

Så jobbar vi med kvalitet

Åkerhus är ett miljöcertifierat boende där vi jobbar aktivt med återvinning och att minska på engångsprodukter.

Vi är också stolta över det diplom vi fått för den rehabilitering som strokedrabbade hyresgäster kunnat ta del av.

När du bor på ett av Göteborgs Stads vård- och omsorgsboenden kan du vara trygg med att kvaliteten är hög. Vi genomför regelbundet kontroller och avstämningar för att se till att alla delar av socialtjänstlagen och hälso- och sjukvårdslagen följs. Vi gör undersökningar för att se hur du trivs och jobbar mycket med daglig återkoppling. Hos oss är ditt välbefinnande det viktigaste. Hos oss fortsätter du leva ditt liv som du vill ha det.