Varje enhet har ett vardagsrum med tv-hörna och bekväma sittmöbler. Här kan man slå sig ner för fika eller spel. Foto: Cordovan Communication.

Aktiviteter

Vår målsättning här på Åkerhus är att erbjuda dig ett stimulerande och trivsamt boende där du själv är med och gör vardagen innehållsrik. Du kan vara med på olika gemensamma aktiviteter och naturligtvis även göra saker på egen hand eller tillsammans med din kontaktpersonal.

Aktiviteter och service på Åkerhus

Varje vecka bjuds det på trevlig musikunderhållning. Du kan också vara med på bingo, sittgymnastik, njuta av promenader i omgivningarna och gosa med huskatten. Du kan baka med äpplen och rabarber från trädgården. Gudstjänster hålls regelbundet, även med teckenspråkspräst.

På Åkerhus ligger vi långt fram med digital teknik och du kan använda både den interaktiva projektorn Tovertafel och aktiveringsskärmar. De innehåller roliga spel och utmaningar som inspirerar till rörelse och hjärngympa. Du kan också använda skärmarna för att lösa veckans melodikryss eller frågespelet postkodsmiljonären. Använd dem gärna i sällskap med andra för att få en rolig stund tillsammans.

Det kan vara bra att veta att det finns en elrullstol som du kan låna om du vill ge dig ut på en längre promenad med dina anhöriga eller din kontaktpersonal. Då och då genomför vi också utflykter i mindre grupper. Berätta för oss vad du vill göra så kan vi till exempel ordna en tur till badhuset eller åka och shoppa.

Boulebana utomhus.

Besök gärna de verksamheter som finns i närheten när du behöver service som fotvård och frisör. Det är alltid fint med lite miljöombyte. Självklart kan vi också ordna med hembesök om du hellre vill det. Det gäller också för tandläkare.

När du flyttar till din lägenhet fortsätter du att leva ditt liv som du vill ha det. Du får gärna ta del i vardagssysslor som dukning och bakning – om du vill. Vi uppmuntrar till dagliga aktiviteter eftersom det håller i gång både kroppen och knoppen och gör gott för själen. Här är du hemma.