Till innehåll

Det råder eldningsförbud

Senast uppdaterad: 9 juni 2023 klockan 11:50

Göteborgs Stad har infört eldningsförbud för all eldning och grillning i skog och markområden som ligger så nära skog att elden lätt kan spridas dit. Eldningsförbudet gäller från 1 juni klockan 15 och tills vidare.

Förbjudet att elda i skog och mark inom kommunen

Åkerhus Vård- och omsorgsboende

Välkommen till Åkerhus Vård- och omsorgsboende

Åkerhus är ett av tre vård- och omsorgsboenden i Sverige som förutom allmän vård och omsorg och demensinriktning också har en enhet för dig som använder teckenspråk. Här bor du på gångavstånd till havet. Du är omgiven av en stor grön trädgård och ett lugnt bostadsområde. Varje vecka ordnas aktiviteter som musikuppträdanden, lättgympa och bingo och i den lunchöppna restaurangen kan du träffa vänner och familj över en bit mat. Hos oss bor det även en huskatt.

Aktuellt

Nytt arbetssätt ger trygghet för döva med hemtjänst och bättre arbetsmiljö

Publicerad 9 maj 2023
När Åkerhus Vård- och omsorgsboende hittade ett nytt arbetssätt i hemtjänsten för döva blev det bättre för både hyresgäster och de teckenspråkskunniga medarbetarna. Nu är Åkerhus unika i Sverige med att centralisera teckenspråkstolkningen. - Nu finns vi till för fler omsorgstagare, men behovet av te

Hyresgäster på Åkerhus testade ny välfärdsteknik och digitala lösningar

Publicerad 12 februari 2021
På vård- och omsorgsboendet Åkerhus i Önnered har personal intervjuat de boende om vad de vill ha för välfärdsteknik och digitala lösningar. Många förslag kom in, tre valdes ut som de boende sedan fick testa. Det var trygghetslarm, ljusautomatik och interaktiva informationstavlor.

Information om äldreomsorg i Göteborgs Stad

${loading}