Foto: Peter Svenson

Om äldreboendet

Åkerhus äldreboende ligger i Önnered, inte långt ifrån havet. Runt husen finns en stor trädgård med gångstråk anpassade för rollatorer och rullstolar. Det finns gott om plats att sitta ner och njuta av naturen i trädgården.

Ett naturnära boende

Huset är byggt 1976 och har efter det byggts om och renoverats ett par gånger, senast 2004. Åkerhus rymmer 102 hyresgäster i tre olika hus. Hälften av platserna är anpassade för demenssjuka äldre och för teckenspråkiga äldre. Lägenheten är 24 kvadratmeter och har toalett med dusch, pentry och ett tillhörande mindre källarförråd. Det är lätt att ta sig till Åkerhus med kollektivtrafiken, busshållplatsen, Juteskärsgatan, ligger precis utanför huset.

Personal och omsorg

På äldreboendet finns kunnig personal som ger dig omsorg, vård och rehabilitering. Behöver du som boende hjälp med att kontakta en läkare ordnar vi det.

Bra att veta

  • Din lägenhet möbleras med dina egna möbler, men det finns en höj- och sänkbar säng med madrass. Sängkläder och tvätt av dessa ingår i hyran.
  • I varje lägenhet finns dator- och TV-uttag. Hyresgästen väljer själv sin telefon- och internetleverantör men TV-licensen bjuder vi på.
  • Det finns ett trygghetslarm i varje lägenhet som du kan använda om du vill kontakta personalen.
  • Du bör teckna en hemförsäkring.
  • Åkerhus äldreboende ansvarar inte för dina värdesaker. Det finns ett litet värdeskåp i din lägenhet.
  • Hos oss både bor och hälsar det på husdjur, till exempel katt, fågel och hund.