Bild: Chris Ovemery

Action i Parken - Gothenburg Bowl Games

Efter ett års uppehåll är Action i Parken åter på banan. Lördagen den 31 augusti är det dags för endagsfestivalen som lyckas med konststycket att göra en skejt-musik-nörd-fest till en allmän, publik och växande tillställning

Action i Parken är en unik festival där arrangörerna kombinerar skateboardåkning med en livescen och samtidigt håller en bred öppen famn gentemot allmänheten med mängder av prova på-aktiviteter och en stor alternativ nördloppis.

Konceptet är lika otippat som ovanligt, men framgångsrikt. Sedan starten har antalet besökare ökat från runt 500 till närmare 3 000.

Öppen, gratis och mitt i city

Festivalen, som finansieras av stadsdelen Centrum, är öppen, gratis och håller till mitt i evenemangsstråket; på biosalongen Bergakungens tak och i skejtparken bakom. Det centrala läget och en aktiv uppmaning till deltagande serveringar att, för den unga och blandade publikens skull, hålla rimliga priser och en bred meny har lett till ett spontant kringhäng.

Proffsig scen och breda tävlingar

I år satsar Action i parken än hårdare på att skapa en stor proffsig scen med etablerade akter, där kvaliteten ska vara hög såväl tekniskt som innehållsmässigt.

Den internationella skateboardtävlingen, Gothenburg Bowl Games, är som vanligt en öppen tävling där allt från lokala förmågor till internationella proffs möts på samma villkor.

Fakta: Action i Parken

Hålls i år den Lördag 31 augusti i Actionpark, mitt emellan Ullevi och Scandinavium, och på Bergakungens tak
Startade 2013 (med uppehåll 2018)
Drivs av stadsdelen Centrum
Är gratis och öppen för alla
Har sedan 2013 gått från 500 till drygt 3 000 besökare
Skateboardtävlingen Gothenburg Bowl Games, som är en central del av festivalen, med uppemot 100 åkare som deltagit årligen.
Band som spelat tidigare år: Rome is not a town, Allvaret, True moon, Browsing collection, Dolores Haze och Vånna Inget.

Fakta: Sagt av besökare om vad som är bäst med festivalen:

"Gratis och coolt, udda ställe"

"Att den är öppen för alla och är gratis"

"Att man kan kolla på artisterna på scen samtidigt som man ser på folk som skejtar"

"Billig mat"

"Gemenskapen"

Gothenburg Bowl Games sida på Facebook hittar du bilder.

Här är också några klipp från festivalen 2016