Bild: Chris Ovemery

Action i Parken - Gothenburg Bowl Games

I slutet av augusti hölls Action i Parken och Gothenburg Bowl Games för sjätte gången. Från klockan 12 till kvällen var det livemusik, skejttävlingar, nördloppis och gott häng.

Action i Parken är en unik festival där arrangörerna kombinerar skateboardåkning med en livescen och samtidigt håller en bred öppen famn gentemot allmänheten med mängder av prova på-aktiviteter och en stor alternativ nördloppis. Sedan starten har antalet besökare ökat från runt 500 till närmare 3 000.

Öppen, gratis och mitt i city

Festivalen, som finansieras av stadsdelen Centrum, är öppen, gratis och håller till mitt i evenemangsstråket; på biosalongen Bergakungens tak och i skejtparken bakom. Det centrala läget och en aktiv uppmaning till deltagande serveringar att, för den unga och blandade publikens skull, hålla rimliga priser och en bred meny har lett till ett spontant kringhäng.

Proffsig scen och breda tävlingar

2019 satsade Action i parken än hårdare på att skapa en stor proffsig scen med etablerade akter, med hög kvalitet såväl tekniskt som innehållsmässigt.

Den internationella skateboardtävlingen, Gothenburg Bowl Games, hade öppna tävlingar där allt från lokala förmågor till internationella proffs möttes på samma villkor.

Korta fakta om Action i Parken

  • Startade 2013 (med uppehåll 2018)
  • Drivs av stadsdelen Centrum
  • Är gratis och öppen för alla
  • Har sedan 2013 gått från 500 till drygt 3 000 besökare
  • Skateboardtävlingen Gothenburg Bowl Games, som är en central del av festivalen, med uppemot 100 åkare som deltagit årligen.
  • Band som spelat tidigare år: Rome is not a town, Allvaret, True moon, Browsing collection, Dolores Haze och Vånna Inget.

Sagt om festivalen

Sagt av besökare som fick frågan vad som är bäst med festivalen:

"Gratis och coolt, udda ställe"

"Att den är öppen för alla och är gratis"

"Att man kan kolla på artisterna på scen samtidigt som man ser på folk som skejtar"

"Billig mat"

"Gemenskapen"

Här är också några klipp från festivalen 2016

2019 års affisch