Bild: Chris Ovemery

Action i Parken - Gothenburg Bowl Games

Action i Parken är en unik festival där arrangörerna kombinerar skateboardåkning med en livescen och samtidigt håller en bred öppen famn gentemot allmänheten med mängder av prova på-aktiviteter och en stor alternativ nördloppis. Sedan starten har antalet besökare ökat från runt 500 till närmare 3 000.

Öppen, gratis och mitt i city

Festivalen Action i parken, som finansieras av Göteborgs Stad, är öppen för alla och helt gratis. Den håller till mitt i evenemangsstråket; på biosalongen Bergakungens tak och i skejtparken bakom. Festivalen startade 2013, har sedan starten gått från 500 besökare till drygt 3000 och har ett stort spontant kringhäng. Inte bara på grund av det centrala läget utan också för att deltagande serveringar aktivt uppmuntras att, för den unga och blandade publikens skull, hålla rimliga priser och en bred meny. I slutet av augusti 2020 hölls Action i Parken och Gothenburg Bowl Games för sjätte gången. Från klockan 12 till kvällen var det livemusik, skejttävlingar, nördloppis och gott häng.

Breda tävlingar och proffsig scen

Den internationella skateboardtävlingen Gothenburg Bowl Games är en central del av festivalen. Den lockar uppemot 100 åkare årligen och har öppna tävlingar där allt från lokala förmågor till internationella proffs möts på samma villkor. 2019 satsade Action i parken än hårdare på att skapa en stor proffsig scen med etablerade akter med hög kvalitet, såväl tekniskt som innehållsmässigt. Band som spelat tidigare år är bland andra Rome is not a town, Allvaret, True moon, Browsing collection, Dolores Haze och Vånna Inget. 

Sagt om festivalen

Sagt av besökare som fick frågan vad som är bäst med festivalen:

"Gratis och coolt, udda ställe."

"Att den är öppen för alla och är gratis."

"Att man kan kolla på artisterna på scen samtidigt som man ser på folk som skejtar."

"Billig mat."

"Gemenskapen"

 

Kulturlagret gjorde en film med klipp från festivalen år 2016.

2019 års affisch