Vår förskola
Södra Särövägens förskola är en liten förskola bestående av två avdelningar som ligger i ett lummigt och naturskönt område med både skog och hav inpå knutarna. Här är vardagen fylld med lek och lust och verksamheten är trygg och lärorik. Vi äter gärna mellanmål ute på gården då vädret tillåter.
Södra Särövägens förskola är en liten förskola bestående av två avdelningar. Den ligger i ett lummigt och naturskönt område med både skog och hav inpå knutarna. Här är vardagen fylld med lek och lust och verksamheten är trygg och lärorik. Vi äter gärna mellanmål ute på gården då vädret tillåter.
Organisation
Förskolan består av två avdelningar. På Smultron är barnen 1-3 år och på övervåningen, på avdelning Blåbär, går barn i åldern 3-5. Avdelningarna samverkar och vi arbetar med åldersindelade tvärgrupper för att främja barns utveckling och lärande. Varje avdelning består av en hall där barnen har plats att hänga av sig sina kläder, rum för konstruktion, språk och estetiska uttrycksformer. Projekten ska avspeglas i de lärmiljöer som erbjuds.
Utemiljö
Under sommaren 2024 rustades gården upp för att skapa fler tillfällen och möten i lek, utveckling och undervisning. Här sker många möten över dagen och barnen från de båda avdelningarna kan mötas och lära av varandra i olika konstellationer.
Vår pedagogik
Vi arbetar utefter en språkprofil och är del utav Göteborgs Stads satsning; Språk och kunskapsutvecklande arbetssätt (SOKA). I arbetet med barnen tar detta sig uttryck genom ett projektinriktat arbetssätt. Vi utgår från en barnbok som väljs gemensamt på huset och under året arbetar varje avdelning med boken. Pedagogerna bygger upp lärmiljöerna utifrån vad barnen fångas av i boken och bygger vidare på utveckling och lärande genom utforskande av naturvetenskap, matematik och konstruktion. Kreativt skapande och de estetiska uttryckssätten vävs in i arbetet och ger uttryck i projekten.
Vårdnadshavare och delaktighet
Förskolan värdesätter en god kommunikation mellan vårdnadshavare och pedagoger i den dagliga kontakten vid lämning och hämtning. Vi använder också Unikum som en gemensam kommunikationskanal för vårdnadshavare, förskolans personal och rektor. Föräldramöten genomförs varje termin och minst en gång per år har vi utvecklingssamtal för varje barn, fler samtal vid behov.