Enhetskatalogen

Filtrera

Om daglig verksamhet i Göteborgs Stad
Om du har en funktionsnedsättning som gör det svårt att få ett vanligt arbete kan du få plats på daglig verksamhet. Aktiviteterna utformas utifrån dina förutsättningar och ska vara stimulerande, utvecklande, meningsfulla och skapa gemenskap. En del dagliga verksamheter kan också vara arbetsinriktade.

Är du intresserad av daglig verksamhet vänder du dig till socialkontoret i stadsdelen där du bor.

Hitta socialkontor för stöd till personer med funktionsnedsättning i din stadsdel

Läs mer om daglig verksamhet

Visa som:
 • Hansson Hus, Kusten (Föreningen Betaniahemmet)

  Fristående, Askim-Frölunda-Högsbo
  Kontaktpersoner: Göran Lindell 0702-12 79 99, Lisbeth Åhrman Jönsson 0703-03 56 43. Information om oss hittar du på http://www.askimsviken.com/

  Öppettider

  mån-fre 8-16
 • Hotell Odin

  Kommunal, Centrum
  Inriktning: administration av verksamhet, Servicearbete
  Vi är en arbetsgrupp som tillsammans med housekeeping ser till att hotellmiljön är ren, snygg och välkomnande för hotellets gäster och personal. Vårt uppdrag består av att fylla på produkter i rum och förråd, plocka undan lakan, ansvara för personalköket samt städning och tvätt. Här krävs att du är fullt rörlig då det är mycket kroppsarbete. Hotell Odin är en verksamhet för dig som har ett beslut om daglig verksamhet enligt LSS.
 • Hundkojans dagliga verksamhet

  Kommunal, Västra Hisingen
  Inriktning: Djur och bondgård
  Vi är en daglig verksamhet som bedriver hunddagis. Vi arbetar med tydliggörande pedagogik inom LSS personkrets 1 och 2. Vårt mål är att skapa en lugn och trygg miljö med meningsfull sysselsättning och tydliga rutiner.
 • Hundringarna

  Kommunal, Östra Göteborg
  Inriktning: Servicearbete
  Hundringarna är en servicegrupp som servar Hundrårsgatans äldreboende med olika arbetsuppgifter, till exempel att ha hand om återvinningsmaterial. Gruppen arbetar också till en del i Café Koppen, en daglig verksamhet som finns i samma hus.
 • Hällås Daglig verksamhet

  Kommunal, Norra Hisingen
  Inriktning: Stöd och stimulans
  Hällås vänder sig till dig som har en flerfunktionsnedsättning eller intellektuell funktionsnedsättning och autism. Vi erbjuder aktiviteter utifrån dina önskemål/behov och skräddarsyr ett veckoschema tillsammans med dig. Det kan till exempel innehålla sinnesstimulering, rörelseträning, vardagsaktiviteter och individuellt utformade arbetsuppgifter. Du får möjlighet att vara enskilt eller i mindre grupp. Vi arbetar med tydliggörande pedagogik och lågaffektivt bemötande för att skapa en förutsägbar och trygg miljö. Vi anpassar kommunikationen och arbetar med AKK genom att tolka signaler, använda konkreta föremål, bilder, TSS mm. Vi använder också tekniska hjälpmedel såsom datorer och surfplattor.
 • Höstvädersgatans servicegrupp

  Kommunal, Västra Hisingen
  Inriktning: Caféjobb
  Höstvädersgatans servicegrupp servar anställda inom förvaltningens lokaler på Höstvädersgatan 1. För de som ingår i gruppen erbjuds flera alternativ, såsom bakning av mat- och kaffebröd och göra smörgåsar samt försäljning från kafévagn inom adressen. I servicegruppen kan du också hjälpa till med återvinning och enklare vaktmästarsysslor. Du ingår i en grupp tillsammans med andra deltagare och erfarna stödassistenter som leder och stöttar i arbetet. Du arbetar alltid utifrån din egen förmåga och kan välja att vara här alltifrån heltid till några timmar i veckan.
 • Idrottsplatsen

  Kommunal, Örgryte-Härlanda
  Inriktning: Arbetsplatsförlagd enskild plats eller gruppverksamhet, Servicearbete, Verksamhet ute
  Idrottsplatsen är en daglig verksamhet där träning, idrott och även friluftsliv står i centrum. Här tränar Du individuellt och i grupp, och genom våra olika träningsblock får Du möjlighet att testa på flera olika idrotter och träningsformer. Vi arbetar även med utbildning, till exempel kost- och träningslära, samt samverkar med föreningslivet när det gäller träning och praktik.!

  Öppettider

  mån-fre 8.00 - 16.00
 • Intryck - butik och textilverkstad

  Kommunal, Centrum
  Inriktning: Butiksjobb, Hantverk och textil
  Intryck är en butik och textilverkstad som finns till för dig med neuropsykiatrisk, intellektuell och/eller psykisk funktionsnedsättning. Hos oss kan du sy, trycka screentryck på textil, göra smycken, tova ull, prova på decoupage, arbeta i butiken med mera. Det vi tillverkar på Intryck säljs i butiken. Hos Intryck kan du också köpa produkter från Läderverksta’n och från andra stadsdelar och verksamheter. Intryck ligger nära Kronhusbodarna i centrala stan. Du är alltid välkommen att kontakta oss!

  Öppettider

  Butiken:
  mån-fre 10.00-15.30
 • Janus

  Kommunal, Askim-Frölunda-Högsbo
  Reparerar, servar och hyr ut cyklar, gör lager- och paketeringsjobb, hanterar tvätt för äldreomsorg och hemtjänst, kör leveranser och persontransporter. Kulturhusgruppen är en del av Janus och ger service till verksamheterna inom Frölunda Kulturhus. Det handlar till exempel om att tvätta, återvinna, handla och paketera postutskick.

  Öppettider

  mån-fre 9-15
 • Jobbet

  Kommunal, Örgryte-Härlanda
  Jobbet är en verksamhet för personer med autism och autismliknande tillstånd och intellektuell funktionsnedsättning. Dagen hos oss ska vara trygg, lustfylld och utvecklande. Vi arbetar med en tydliggörande pedagogik vilket innebär tydlighet i tid, rum och arbetsordning. Vi erbjuder ett individuellt anpassat arbetsschema för brukaren med olika aktiviteter som ändras utifrån behov.
 • Järnbrott

  Kommunal, Västra Göteborg
  Inriktning: Stöd och stimulans
  Enheten arbetar utifrån metoden" Snoezelen". Snoezelen handlar om att erbjuda sinnesstimulering i en anpassad miljö. Miljön ska inbjuda till att påverka sin omgivning, ta egna initiativ, utforska och upptäcka samt att främja kommunikation och samspel. Tanken är att skapa en trygg miljö som lockar till både aktivitet och avslappning och som ska kunna anpassas till olika behov.
 • Kak & form-huset

  Kommunal, Örgryte-Härlanda
  Kak & form-huset är en daglig verksamhet för personer med olika funktionsnedsättningar, med fokus på hantverk och välbefinnande. Här finns skapande verksamhet, där vi ägnar oss åt bland annat smycketillverkning och design av olika slag.
 • Karriär Kraft

  Ramavtal, Örgryte-Härlanda
  Inriktning: administration av verksamhet, Arbetsplatsförlagd enskild plats eller gruppverksamhet, Caféjobb, Matlagning och bakning, Park och trädgård, Servicearbete, Stöd och stimulans
  Karriär-Kraft är en organisation som består av ett antal kooperativ som är icke vinstdrivande och som vägleder människor att utvecklas och växa utifrån sina egna förutsättningar. Målsättningen är att stötta människor att nå sina personliga mål i livet och arbetslivet.   Vi har verksamhet inom vaktmästeri, service och underhåll, trädgårdsarbete, café, catering, second hand, grafiskt arbete, reklam, film och media, administration/kontor och ekonomi. Vi säljer tjänster inom dessa områden och erbjuder platser för arbetsträning, sysselsättning och daglig verksamhet.

  Öppettider

  mån-fre 8-17
 • Klubbvägen

  Kommunal, Västra Göteborg
  Inriktning: Stöd och stimulans
  Enheten arbetar med tydliggörande pedagogik. Kommunikation och lågaffektivt förhållningssätt är grunden i verksamheten utifrån individuella behov för personer med autism.
 • Kooperativet Beateberg

  Ramavtal, Östra Göteborg
  Inriktning: administration av verksamhet, Arbetsplatsförlagd enskild plats eller gruppverksamhet, Djur och bondgård, Park och trädgård, Verksamhet ute
  På Beateberg kan du jobba i din egen takt med uppgifter inom hund, trädgård, administration, ekonomi och städning. Beateberg är ett socialt arbetskooperativ. Efter en tid kan du bli medlem i föreningen och driva företaget tillsammans med de andra medlemmarna. Om du vill närma dig arbetslivet kan du arbetspröva på Beateberg och sedan få hjälp att hitta en annan arbetsplats som passar dig.

  Öppettider

  mån-tors 7-17.30
  fred 7-16.30
 • Kultivatorgatan

  Kommunal, Angered
  Inriktning: Butiksjobb, Hantverk och textil, IT och data
 • Kunnaklara

  Ramavtal, Majorna-Linné
  Inriktning: Arbetsplatsförlagd enskild plats eller gruppverksamhet, Hantverk och textil, IT och data, Matlagning och bakning, Musik och teater och kultur, Paketering och produktion och montering, Park och trädgård, Stöd och stimulans, Verksamhet ute
  Kunnaklara är en utvecklande verksamhet för unga vuxna med diagnos autismspektrumtillstånd, Aspergers syndrom och AD/HD.  Kunnaklara erbjuder en inspirerande och kreativ arbetsmiljö med möjlighet till studier, arbetsträning och socialt lärande.

  Öppettider

  mån-fre 8-16, lunchstängt 12-13