Enhetskatalogen

Filtrera

Om föreningsstöd i Göteborgs Stad
För dig som funderar på att starta en ny förening kan idrotts- och föreningsförvaltningen bidra med information och råd om hur man gör. Du kan också få hjälp att hyra lokal för föreningsverksamhet.

Mer information om stöd till föreningslivet i Göteborgs Stad

I varje stadsdelsförvaltning finns någon som arbetar med att stödja det lokala föreningslivet på olika sätt. Hitta föreningsstöd i din stadsdel

För ansökningar om stöd till ideella organisationer inom funktionshinderområdet och det sociala området:
Ansök om bidrag till föreningar inom socialt arbete och funktionhinder

Visa som:
 • Föreningspoolen

  Kommunal
  Föreningar i Angered och Östra Göteborg som är eller vill bli bidragsgodkända har möjligheten att få gratis coachning och rådgivning kring föreningskunskap. Det kan vara att få rådgivning i hur föreningen genomför ett årsmöte och vilka handlingar som behövs, hur ni lägger upp en budget eller verksamhetsplan eller hur stadgarna ska se ut.
 • Föreningsstöd Askim-Frölunda-Högsbo

  Kommunal, Askim-Frölunda-Högsbo
  Askim-Frölunda-Högsbo har ett rikt och omfattande föreningsliv. Stadsdelsnämnden stödjer och stimulerar föreningslivet på flera sätt. Det finns bland annat föreningsbidrag som föreningar för barn, unga och pensionärer i stadsdelen kan söka. Syftet med bidraget är att stödja föreningsverksamhet som i första hand riktar sig till grupper och personer som bor i Askim-Frölunda-Högsbo.

  Öppettider

  Avtala tid för besök.
 • Föreningsstöd Centrum

  Kommunal, Centrum
  Stadsdelförvaltningen i Centrum ansvarar för det selektiva föreningsbidraget till barn- och ungdomsföreningar. Föreningsbidraget ska främst stimulera och stödja verksamheter som utgör ett komplement till föreningens ordinarie verksamhet och ska prioritera de föreningar som bedriver verksamhet för barn och ungdomar.
 • Föreningsstöd i hela staden

  Kommunal
  Idrotts- och föreningsförvaltningen stödjer föreningar i hela staden. Hos oss kan din förening söka kommunala bidrag, få råd och hjälp med frågor som rör föreningens verksamhet, till exempel utbildning och ledarrekrytering. Om din förening vill hyra en lokal eller anläggning kan vi hjälpa till med det också.
 • Organisationsstöd för social hållbarhet

  Kommunal
  Enheten för Social ekonomi arbetar med att stötta föreningar, stiftelser eller kooperativ inom det sociala området och funktionshinderområdet i Göteborg, samt att utveckla samarbetet mellan de ideella organisationerna och kommunen. Vi ger stöd till organisationer i form av verksamhetsbidrag, utvecklingsmedel, utbildningar, handledning, konferenser och dialogmöten.

  Öppettider

  Måndag-fredag 8-16.30