Enhetskatalogen

Filtrera

Visa som:
 • Barnavårdscentraler i Torslanda

  Fristående, Västra Hisingen
  I Torslanda samarbetar tre barnavårdscentraler – Capio vårdcentral Amhult, Capio Läkarhus Torslanda och Närhälsan. Här går barnen från att de är nyfödda tills de börjar skolan. Barnavårdscentralerna erbjuder förebyggande hälsovård och rådgivning som rör barnets utveckling, till exempel amning, kost och sömn. Även du som förälder kan få råd. Vaccinationer ges enligt det svenska basprogrammet.
 • Enheten för familjestöd i Örgryte-Härlanda

  Kommunal, Örgryte-Härlanda
  Familjer, föräldrar och barn i Örgryte-Härlanda kan få råd och stöd genom enheten för familjestöd i Örgryte-Härlanda. Vi erbjuder rådgivningstelefon, stödsamtal samt föräldrastöd och föräldraträffar i grupp.
 • Familjecentral Angered Centrum

  Kommunal, Angered
  Inriktning: familjecentral
  Familjecentralen i Angered Centrum är en träffpunkt för barn 0-12 år och deras föräldrar. Du som ska bli förälder är också välkommen. Här finna öppna förskolan, barnavårdcentral, barnmorskemottagning, socionomer från socialtjänst och Angereds Närsjukhus - det ska vara lätt att få rätt hjälp för dig eller ditt barn.
 • Familjecentralen Familjehuset Trädet

  Kommunal, Askim-Frölunda-Högsbo
  Inriktning: familjecentral
  I Familjehuset Trädet samverkar öppna förskolan, närhälsans mödravårdscentral och barnavårdscentral samt socionomer/kuratorer.

  Öppettider

 • Familjecentralen Glasmästaregatan Draken

  Kommunal, Centrum
  Inriktning: familjecentral
  Familjecentralen är en mötesplats för blivande föräldrar och familjer med barn upp till 6 år – att leka, träffas och få stöd. Här finns barnavårdscentral, öppen förskola och socialtjänst under ett och samma tak.

  Öppettider

  Öppna förskolan Draken
  Måndag 13-16 Blandade åldrar
  Tisdag 9-12 Babyöppet
  Onsdag 9-11 Blandade åldrar
  Torsdag 9-12 Blandade åldrar 13-15.30 Babyöppet

  Sångstunder på Öppna förskolan:
  Måndag 13.30
  Tisdag 10
  Torsdag 10.15 och 13.30

  Barnavårdscentralen endast tidsbokningar.

  Besök oss gärna på Instagram och Facebook för kontinuerliga uppdateringar om vår verksamhet.
 • Familjecentralen i Bergsjön

  Kommunal, Östra Göteborg
  Inriktning: familjecentral
  Familjecentralen är en mötesplats för blivande föräldrar och föräldrar med barn i förskoleåldern. Här finns barnmorskemottagning, barnhälsovård, social rådgivning, psykolog och öppen förskola. Vår socionom och psykolog kan ge råd och stöd frågor kring föräldrarollen, parrelationen eller om barnets utveckling och uppfostran.
 • Familjecentralen i Tuve

  Regional, Norra Hisingen
  Inriktning: familjecentral
  Familjecentralen är en samlingsplats under ett och samma tak för blivande föräldrar och familjer med barn i åldern 0-6 år. På barnmorskemottagningen erbjuds regelbundna graviditetskontroller och när barnet är fött kan ni fortsätta på barnavårdscentralen. Hos oss finns också en öppen förskola dit alla barn är välkomna tillsammans med någon vuxen. På familjecentralen arbetar flera olika yrkeskategorier tillsammans för dig och ditt barns bästa; barnmorskor, distriktssköterskor, förskollärare och socionom. Även läkare och psykolog finns kopplat till familjecentralen. Hos oss kan du få råd och stöd av olika slag, det kan gälla oro kring graviditeten, ditt barns hälsa och utveckling eller andra saker som bekymrar dig som förälder. Verksamheten är frivillig, öppen för alla och det är gratis att komma hit.
 • Familjecentralen Sandarna

  Kommunal, Majorna-Linné
  Inriktning: familjecentral
  På Familjecentralen Sandarna finns öppen förskola, barnhälsovård, föräldrarådgivning samt stöd av barnmorska. På familjecentralen samverkar verksamheterna för att familjerna ska känna att de kommit rätt med sina frågor. Målet är att barn ska få en god start i livet och goda uppväxtvillkor genom att hela familjen stärks.

  Öppettider

  Kungsten BVC har öppet måndag-fredag 8-17

  Öppna förskolan har öppet enligt följande
  Måndag
  9-12 - alla barn 0-6 år

  Tisdag
  10-12 - yngre barn 0-2 år
  13-16 - baby 0-8 månader

  Onsdag
  9-11 - yngre barn 0-2 år
  12-14 - lilla gruppen

  Torsdag
  9-12 - baby 0-8 månader
  13-16 - alla barn 0-6 år
  (Tema kl 14-15, endast anmälan)

  Fredag
  9-14 - alla barn 0-6 år

  Avvikande öppettider hösten 2018:
  19 oktober: stängt hela dagen
  24 oktober: stängt på förmiddagen
  29 oktober: stängt hela dagen
  6 november: stängt på förmiddagen
  7 november: stängt på förmiddagen
  21 november: stängt på förmiddagen
  5 december:stängt på förmiddagen
 • Familjecentralen södra Biskopsgården

  Kommunal, Västra Hisingen
  Inriktning: familjecentral
  Familjecentralen och det familjecentrerade arbetet i Biskopsgården finns till för alla blivande föräldrar och föräldrar med barn upp till sex år. Här finns öppen förskola, barnmorskemottagning, barnhälsovård och socionomer. Med oss kan du prata om föräldrarollen, parrelationen eller om barnets utveckling och uppfostran.
 • Familjecentral Hjällbo

  Kommunal, Angered
  Inriktning: familjecentral
  Familjecentralen i Hjällbo är en mötesplats för blivande föräldrar och föräldrar med barn upp till tolv år. Här finns öppen förskola, barnmorskemottagning, barnhälsovård och social rådgivning. Våra socionomer kan ge råd och stöd frågor kring föräldrarollen, parrelationen eller om barnets utveckling och uppfostran. Familjecentralen är ett samarbete mellan Närhälsan i Västra Götalandsregion, Angereds Närsjukhus och Göteborgs Stad Angered

  Öppettider

  Mån-fre 8-16
 • Familjecentral Lövgärdet

  Kommunal, Angered
  Inriktning: familjecentral
  Familjecentral Lövgärdet är en mötesplats för dig som väntar barn eller har barn i åldrarna 0-12 år. Här finns öppen förskola, barnavårdscentral (BVC), barnmorska samt föräldrarådgivning. Hos oss har du alltid kommit rätt – det ska vara lätt att få rätt hjälp för dig eller ditt barn.
 • Familjecentrerat arbete norra Biskopsgården

  Kommunal, Västra Hisingen
  Inriktning: familjecentral
  I Norra Biskopsgården arbetar vi familjecentrerat. Det innebär att barnsjuksköterskor från barnavårdscentralen, barnmorskor, förebyggande socionomer och förskolelärare arbetar tillsammans för att alla blivande föräldrar och vårdnadshavare med barn upp till sex år ska få ett så bra stöd som möjligt. Vi kan bland annat erbjuda råd och stöd i frågor kring föräldrarollen och om barnets utveckling.
 • Familjecentrerat arbete Torslanda

  Kommunal, Västra Hisingen
  Inriktning: familjecentral
  I Torslanda arbetar vi familjecentrerat. Det innebär att sjuksköterskor från barnavårdscentralen, barnmorskor, förebyggande socionom och förskolelärare arbetar tillsammans för att alla blivande föräldrar och vårdnadshavare med barn upp till sex år ska få ett så bra stöd som möjligt. Vi kan bland annat erbjuda råd och stöd i frågor kring föräldrarollen och om barnets utveckling.
 • Familjepunkten

  Kommunal, Västra Hisingen
  Inriktning: familjecentral
  På Familjepunkten ger vi vägledning för dig som är förälder/vårdnadshavare. • Föräldraträffar i grupp ABC-kurs. • Hjälp med ansökan till förskolan. • Föräldrastöd. • Övrig information/vägledning. Familjepunkten håller till på Öppna förskolan Välkomsten Vintervädersgatan 13-15
 • Familjerättsbyrån

  Kommunal
  Familjerättsbyrån utreder och erbjuder hjälp i familjerättsliga frågor som vårdnads-, boende- och umgängesfrågor, adoptionsärenden, faderskapsärenden och namnärenden. Åker du kollektivt går du av vid hållplatsen Järntorget. Vi sitter i samma byggnad som Folkets Hus.

  Öppettider

  Mån-fre 8- 11.30 och 12.30-16.30.
 • Föräldrasamtal, 0-6 år

  Kommunal, Östra Göteborg
  Har du barn i åldern 0-6 år och behöver stöd i din föräldraroll? Har du det jobbigt i relationen med din partner eller upplever du andra bekymmer i familjelivet? Då är du välkommen att ringa och boka tid för ett samtal hos en förebyggande socialsekreterare. Du kan också få råd om vart du kan vända dig i andra frågor. Ditt samtal eller besök registreras inte hos socialtjänsten. Socialsekreteraren sitter i Medborgarhusets lokaler.
 • Föräldrastödet Glädje och utmaningar

  Kommunal, Angered
  Föräldrastödet Glädje och utmaningar – att vara småbarnsförälder i dag Föräldraträffar för dig med barn som är mellan ett och fem år. Under fem tillfällen får du möjlighet att träffa andra föräldrar och prata om hur det är att vara förälder idag. Grupperna brukar träffas på förskolan och leds av personal från områdets förskolor. Det kostar inget och om det behövs ordnar vi barnomsorg under träffarna.
 • Föräldrastöd till dig med barn 0-18 år

  Kommunal, Askim-Frölunda-Högsbo
  Många föräldrar upplever vissa perioder av barnens uppväxt som tuffa och då kan det vara värdefullt att ha någon att prata med. Vi finns här för dig som har funderingar om ditt föräldraskap eller ditt barn. Inga frågor är för stora eller för små. Hos oss få du snabbt tid för ett första samtal. Vi erbjuder enskilda samtal, samtal i par och rådgivning via telefon och mejl. Alla som arbetar hos oss är utbildade socionomer med lång erfarenhet av föräldrastöd. Vi har tystnadsplikt, du registreras inte och har rätt att vara anonym. Besöken är kostnadsfria och du har rätt till tolk. Föräldrar till barn 0-8 år ska ringa: 031-366 20 70 eller 070-762 08 70. Föräldrar till barn 9-18 år ska ringa: 031-366 31 17 eller 072-255 87 10. Du kan även nå oss på sms på våra ovanstående mobilnummer.
 • Lots för barn och vuxna med funktionsnedsättning

  Kommunal
  Är du förälder, vårdnadshavare eller anhörig till ett barn med funktionsnedsättning kan du få information och vägledning av Lots för barn med funktionsnedsättning.

  Öppettider

  Måndag-fredag 8-16.30.