Enhetskatalogen

Filtrera

Om daglig verksamhet i Göteborgs Stad
Om du har en funktionsnedsättning som gör det svårt att få ett vanligt arbete kan du få plats på daglig verksamhet. Aktiviteterna utformas utifrån dina förutsättningar och ska vara stimulerande, utvecklande, meningsfulla och skapa gemenskap. En del dagliga verksamheter kan också vara arbetsinriktade.

Är du intresserad av daglig verksamhet vänder du dig till socialkontoret i stadsdelen där du bor.

Hitta socialkontor för stöd till personer med funktionsnedsättning i din stadsdel

Läs mer om daglig verksamhet

Visa som:
 • 'På G'

  Kommunal, Centrum
  Inriktning: Arbetsplatsförlagd enskild plats eller gruppverksamhet
  "På G" finns för dig som är vuxen och har en neuropsykiatrisk diagnos, till exempel Aspergers syndrom, ADHD, Tourettes syndrom med flera andra tillstånd. Här får du på ett individuellt och strukturerat sätt guidning och förberedelse inför arbetslivet. Du kan till exempel arbetsträna på Myrorna vid Järntorget med stöd från våra handledare. "På G" ligger i Johanneberg. Du är alltid välkommen att kontakta oss!
 • 421-gruppen

  Kommunal, Askim-Frölunda-Högsbo
  Inriktning: Butiksjobb
  Här får du träna på arbetsuppgifter inom butiksarbete med handledare på plats.
 • Administrativa gruppen

  Kommunal, Östra Göteborg
  Inriktning: administration av verksamhet, Butiksjobb, Hantverk och textil, IT och data
  A-gruppen är en administrativ grupp för dig med lindriga funktionsvariationer. A-gruppen servar verksamheterna inom stadsdelsförvaltningen Östra Göteborg och privatpersoner med lättare administrativa uppgifter. A-gruppen är ofta ute och fotograferar och använder fotona till produkter som säljs i butiken Handhjort som är en del av den lokal vi är verksamma i. Ibland har vi fotoutställningar. Vi har schemalagd friskvård varje vecka och du har möjlighet att delta i möten med dina arbetskamrater en gång i månaden för att kunna vara del av och påverka ditt arbete. Butiken Handhjorts öppettider: måndag 9-14, tisdag –fredag 9-15, onsdag 9-17.
 • Aktivitetscentrum Frölundaborg

  Kommunal, Majorna-Linné
  Inriktning: Butiksjobb, Caféjobb, Hantverk och textil, Musik och teater och kultur, Servicearbete
  Hos oss finns flera olika aktiviteter, bland annat tillverkar vi konsthantverk som säljs i vår butik. Vi har en liten transportavdelning och musik- och teaterverksamhet. Hos oss har vi personliga scheman som gör att du kan växla mellan de olika aktiviteterna. Då vårt hus är gammalt med många trappor krävs att du är fullt rörlig. Aktivitetscentrum Frölundaborg är en verksamhet för dig med beslut om daglig verksamhet enligt LSS.

  Öppettider

  mån-fre 07-17
 • Arbetsfokus

  Kommunal, Örgryte-Härlanda
  Inriktning: praktik
  Arbetsfokus är en arbetsinriktad daglig verksamhet. Vi finns till för dig med psykisk, neuropsykiatrisk eller lindrig intellektuell funktionsnedsättning som vill närma dig arbetsmarknaden. Du erbjuds att arbetsträna i vår verksamhet eller endast komma till kartläggande samtal hos oss. Vid samtalen pratar om vi dina intressen, vad du är bra på och vad du behöver stöd med. Tillsammans söker vi praktikplats och du får stöd av oss i början av din praktik. Du har också möjlighet att söka dig till en lämplig daglig verksamhet.  Vänd dig till din socialsekreterare inom funktionshinderområdet, som kontaktar Arbetsfokus. 
 • Arbetslivscentrum

  Kommunal, Norra Hisingen
  Inriktning: Arbetsplatsförlagd enskild plats eller gruppverksamhet
  Arbetslivscentrum vänder sig till dig som vill ha en enskild daglig verksamhet på en arbetsplats. Vid placering utgår vi från vilka önskemål och behov du har och vilka arbetsuppgifter du klarar av. Detta matchar vi mot vilka krav en arbetsgivare har på dig. Vi börjar med att träffas och har en kortare kartläggning, därefter letar vi efter en lämplig arbetsplats. Schemat anpassar vi efter det beslut du har från din socialsekreterare. Du har alltid en kontaktpersonal som kan stötta dig på din arbetsplats och som följer upp hur det går.
 • Arbetslivscentrum hotell Scandic Backadal

  Kommunal, Norra Hisingen
  Inriktning: Arbetsplatsförlagd enskild plats eller gruppverksamhet, Servicearbete
  Arbetslivscentrum hotell Scandic Backadal vänder sig till dig som är intresserad av de många arbetsuppgifter som finns på ett hotell. Detta ger dig en chans att närma dig den öppna arbetsmarknaden. På hotellet finns det handledare som fördelar arbetsuppgifter utifrån hotellets behov och önskemål. Detta matchas mot din kunskap och dina intressen. De flesta arbetsuppgifter är inom städ, kök och fastighetsskötsel. Men ibland kan det komma upp andra arbetsuppgifter, vilket innebär att du ibland måste vara beredd att jobba med annat. Därför är det också viktigt att du är bekväm med att arbeta på egen hand.
 • Arbetslivscentrum hotell Scandic Rubinen

  Kommunal, Centrum
  Inriktning: Arbetsplatsförlagd enskild plats eller gruppverksamhet, Servicearbete
  Arbetslivscentrum hotell Scandic Rubinen vänder sig till dig som är intresserad av de många arbetsuppgifter som finns på ett hotell. Detta ger dig en chans att närma dig den öppna arbetsmarknaden. På hotellet finns det handledare som fördelar arbetsuppgifter utifrån hotellets behov och önskemål. Detta matchas mot din kunskap och dina intressen. De flesta arbetsuppgifter är inom städ, kök och fastighetsskötsel. Men ibland kan det komma upp andra arbetsuppgifter, vilket innebär att du ibland måste vara beredd att jobba med annat. Därför är det också viktigt att du är bekväm med att arbeta på egen hand.
 • Arbetslivscentrum Stadsledningskontoret

  Kommunal, Centrum
  Inriktning: Arbetsplatsförlagd enskild plats eller gruppverksamhet, Servicearbete
  Arbetslivscentrum Stadsledningskontoret vänder sig till dig som vill ha en daglig verksamhet i grupp på en arbetsplats. Arbetsuppgifterna består av konferensservice på stadsledningskontoret. Det innebär att man brygger kaffe och dukar vagnar som man lämnar i olika konferensrum inför möten. Vi sköter även kaffekokning till personal på Stadsledningskontoret. Vi utför också olika kontorsuppgifter som att klistra etiketter, lägga in broschyrer och skicka iväg informationsbrev. Vi gör dagliga promenader.
 • Ateljé Solsidan

  Kommunal, Askim-Frölunda-Högsbo
  Inriktning: Hantverk och textil, Matlagning och bakning, Verksamhet ute
  På Ateljé Solsidan sysslar vi med kreativt arbete med hantverk och textil. Vi lagar också mat, bakar och deltar i utomhusverksamhet.
 • Axet

  Kommunal, Askim-Frölunda-Högsbo
  På Axet har vi aktiviteter så som matlagning, bakning, trädgårdsarbete, hantverk, textil, utflykter, musik i olika former, lättare gymnastik och olika spel.
 • Bak och service

  Kommunal, Västra Göteborg
  Inriktning: Matlagning och bakning, Servicearbete
  Servicegruppen bakar bröd och kakor och håller ordning i lunchrummen och sköter återvinningen med mera.
 • Bergums fritidslantgård

  Kommunal, Angered
  Inriktning: Djur och bondgård, Matlagning och bakning, Skogsarbete, Verksamhet ute
 • Bilverkstan

  Kommunal, Lundby
  Inriktning: Servicearbete
  Verkstaden har plats för upp till tre personer som arbetar med att serva och reparera bilar åt privatpersoner och Göteborgs Stad. Vi erbjuder även recond. Vi har även däckhotell vilket kan medföra tunga lyft. Här krävs det att du har full rörlighet. Bilverkstan är en verksamhet för dig med beslut om daglig verksamhet enligt LSS.

  Öppettider

  mån-fre 07-15
 • Björkbackens dagliga verksamhet

  Kommunal, Askim-Frölunda-Högsbo
  Hos oss får du träna dina kognitiva, verbala, fysiska och sociala förmågor. Det sker via aktiviteter inom till exempel trädgård, hantverk, köksaktiviteter, rytmterapi, media och fysisk aktivitet.
 • Bräcke Diakoni

  Ramavtal, Lundby
  Inriktning: Arbetsplatsförlagd enskild plats eller gruppverksamhet, Hantverk och textil, Matlagning och bakning, Stöd och stimulans, Verksamhet ute
  Erbjuder daglig verksamhet för personkrets 1, 2 och 3, både arbetsplatsförlagd och extern. Snickeri, bassängbad, konduktiv pedagogik, sömnad, utflyttad verksamhet, matlagning, tidningsredaktion samt sinnesstimulering mm mm

  Öppettider

  mån-fre 8-16.30
 • Butik Kastanjen

  Kommunal, Västra Göteborg
  Inriktning: Butiksjobb, Hantverk och textil
  Butik Kastanjen är en secondhandaffär på Opaltorget som samarbetar med Emmaus. Man sorterar kläder, stryker, prismärker och säljer i butiken. Till butiken kommer också varor som är sorterade och klara för försäljning från en annan enhet. I butiken tillverkas även smycken och kort med kuvert för speciella tillfällen såsom födelsedagar med mera. Korten säljs även på effektbutiken.

  Öppettider

  Måndag - torsdag 9.30-15