Enhetskatalogen

Filtrera

Visa som:
 • Demokratisatsningen

  Kommunal, Centrum
  Demokratisatsningens syfte är att stärka och bredda demokratin i Göteborg. Projektet har ett särskilt fokus på barn och unga.
 • Göteborgs Stadstriennal

  Kommunal, Centrum
 • Hisingens aktivitetsdag

  Kommunal, Lundby
 • Hoppet - ett innovationsprojekt för fossilfri byggnation

  Kommunal
  Lokalförvaltningen i Göteborgs Stad ska utreda och så långt som möjligt bygga den fossilfria förskolan Hoppet. Projektet är ett led i att skapa förutsättningar för att nå Göteborgs Stads mål om en klimatneutral stad med en hållbar och rättvis utsläppsnivå av växthusgaser år 2050. Uppdraget finns med i kommunfullmäktiges budget för Göteborgs Stad 2017 och ligger i linje med stadens klimatstrategiska program.
 • Jämlikt Göteborg

  Kommunal, Centrum
  Göteborg ska vara en stad för alla. I grunden handlar det om mänskliga rättigheter, demokrati och rättvisa. Och en stad som inte är jämlik kostar, både i form av ohälsa och i pengar. Det drabbar även dem som har det allra bäst i Göteborg. För att minska skillnaderna arbetar vi med utvalda fokusområden som grundar sig i forskning. Det handlar mycket om att skapa goda förutsättningar för alla barn. Vi sätter  också fokus på lika förutsättningar för arbete och hur vi bygger staden så att den är till för alla. Arbetets involverar stora delar av staden.
 • Lärande Hållbara Måltider

  Kommunal, Majorna-Linné
  Lärande Hållbara Måltider är ett projekt som arbetar tillsammans med rektorer, förskolechefer, pedagoger och kockar för att stödja dem i det pedagogiska och praktiska arbetet med mat-, miljö- hälso- och hållbarhetsfrågor. Syftet är att öka andelen miljömåltider och inspirera till hållbar utveckling i stort.
 • Sommartekniker i Västra Hisingen

  Kommunal, Västra Hisingen
  Med Sommartekniker vill vi skapa intresse för 8:e-klassare och unga i Torslanda och Biskopsgården kring tekniska yrken. Genom att eleverna själva få prova på arbeten som kanske inte traditionellt förknippas med industri och där fokus ligger på attraktiv utveckling, spännande innovation, framtidens teknik och social gemenskap, vill vi ge dem motivation att läsa teknik och naturvetenskaplig linje på gymnasiet.
 • Stadslandet Göteborg

  Kommunal
  EU-projekt för hållbar affärsutveckling
 • Utveckla stadsdelen Västra Göteborg

  Kommunal, Västra Göteborg
  Medverka gärna i Utveckla stadsdelen genom att mejla dina tankar och uppfattningar. Skriv "Utveckla stadsdelen" i mejlets ärendefält.
 • Vi kan påverka

  Kommunal
  Vi kan påverka är ett samverkansprojekt som drivs av Göteborg stads lokalförvaltning tillsammans med stadens stadsdelsförvaltningar. Målet med projektet är att minska elanvändningen i stadens verksamheter, genom många små beteendeförändringar. Om ni är intresserade av att delta i projektet och vill ha mer information, skicka ett meddelande till projektets e-postadress.