Enhetskatalogen

Filtrera

Om medborgarkontor i Göteborgs Stad
Medborgarkontoren är till för att hjälpa dig att hitta rätt bland verksamheterna i Göteborgs Stad. De finns i flera av stadens stadsdelar.

Du kan även få personlig vägledning i olika samhällsfrågor, förskola, skola, äldreomsorg, föreningsfrågor, konsumentfrågor, boendefrågor med mera. Du kan även lämna synpunkter och klagomål om stadens verksamheter.

Läs mer om tolk vid myndighetskontakter

Visa som:
 • Informationskontor på flera språk

  Kommunal, Majorna-Linné
  Inriktning: Informationskontor på flera språk
  På informationskontoret kan du få hjälp med praktiska frågor på ditt eget språk. Du som är ny i Sverige kan få hjälp med information och rådgivning på arabiska, dari, engelska, persiska, somaliska, svenska och tigrinja på informationskontoret. Vi är en del av Integrationscentrum Göteborg.

  Öppettider

  Informationskontoret har tillsvidare mottagning per telefon, på följande tider:
  Mån-tis 9-12 och 13-16
  Ons-tors 13-16
  Fre 9-12
 • Medborgarkontoret i Angereds Centrum

  Kommunal, Angered
  På medborgarkontoret i Angereds centrum får du personlig service och snabba svar om olika vardagsfrågor. Du kan lämna blanketter till förskola, skola och socialtjänst, faxa och kopiera eller surfa på Internet. Du kan lämna synpunkter på kommunens service och lämna förslag till stadsdelens politiker.

  Öppettider

  Mån-tors 10-15.00
  Fre 10-13:30
  Lunchstängt 12-13 alla dagar förutom fredagar!

  OBS! Medborgarkontoret har stängt/andra öppettider vissa dagar:

  27 maj stäger Medborgarkontoret kl 14.30
 • Medborgarkontoret i Östra Göteborg

  Kommunal, Östra Göteborg
  På Medborgarkontoret kan du få hjälp med dina kontakter med myndigheter och andra samhällsinstanser. Du kan också få hjälp med att fylla i blanketter till förskola och socialtjänst. Medborgarkontoret finns i samma lokal som Bergsjöns bibliotek.

  Öppettider

  Öppettider
  måndag–fredag klockan 11–16
  Stängt 3 juni

  Om du har ett längre ärende eller inte kan komma under ordinarie öppettider så boka gärna en tid genom att ringa till oss på Medborgarkontoret.
 • Medborgarkontoret Norra Hisingen

  Kommunal, Norra Hisingen
  Medborgarkontoret Norra Hisingen är en plats för samtal om allt mellan himmel och jord. Här får du information och svar på frågor om kommunens verksamheter. Vi hjälper dig också med vägledning i samhället. Om du inte vet vart du ska vända dig, hjälper vid dig att hitta rätt. På medborgarkontoret kan du lämna synpunkter och förslag. Har du inte möjlighet att komma hit, kan du kontakta oss via mail eller telefon.

  Öppettider

  Öppettider medborgarkontoret

  Medborgarkontoret har tillsvidare ändrade öppettider och mottagning per telefon.

  Öppet för besök:
  Tis 13-16
  Ons 13-16
  Tors 14-16

  Mottagning per telefon:
  Mån 10-12 och 13-16
  Tors 10-12

  Fre: Stängt
 • Medborgarkontoret Västra Hisingen

  Kommunal, Västra Hisingen
  Till Medborgarkontoret är du välkommen med dina frågor om kommunens verksamheter och annat som handlar om samhället. Du kanske undrar hur du söker förskoleplats åt ditt barn eller vilka aktivietters om finns i stadsdelen? Vi ger dig också vägledning i samhället – om du inte vet vart du ska vända dig, hjälper vid dig att hitta rätt. Du kan antingen besöka oss eller kontakta oss via telefon, mejl eller Facebook. Välkommen!

  Öppettider

  OBS! Med anledning av risk för smittspridning kan vi inte vara på biblioteket längre. Med brist på personal är vi extra sårbara. Därför håller vi stängt i några veckor.

  Under tiden kan du få hjälp via telefon på tisdagar och onsdagar 13-16 på 031 366 67 90.

  Mer information om när vi öppnar igen kommer.
 • Romano center i Väst

  Kommunal, Centrum
  Romano Center i Väst erbjuder service till dig som har romsk bakgrund. Här får du råd och stöd i frågor som rör din vardag eller Göteborgs Stads verksamheter. Hit kan du tryggt vända dig för att få kunskap om dina rättigheter och möjligheter och hur du kan ta tillvara dem på bästa sätt.

  Öppettider

  Vår öppna mottagning är tillfälligt stängd. För att boka en tid för besök ring 031-365 00 00 eller mejla rcv@kom.goteborg.se.
 • Teckenspråksforum

  Kommunal
  Inriktning: Information på teckenspråk
  Teckenspråksforum är ett medborgarkontor på teckenspråk. Vi ger dig som är teckenspråkig samhällsinformation på teckenspråk och hjälper dig i kontakten med myndigheter och företag. Verksamheten vänder sig även till dig som önskar information eller konsultation om teckenspråk eller teckenspråkiga och deras kultur. Vi informerar på arbetsplatser eller liknande om döva, teckenspråk, bemötande och mer om hur vår verksamhet kan ge stöd i ert arbete.

  Öppettider

  För att minska risken för coronasmitta har vi tillfälligt upphört med Drop in-tider. Du är välkommen att boka besök - kontakta oss för tidsbokning.