Enhetskatalogen

Filtrera

Om frivilligcentraler i Göteborgs Stad
En frivilligcentral är först och främst en plats för dig som vill byta ensamhet mot umgänge och sällskap.
Vi hjälper dig att få kontakt med nya människor, vilket ger dig möjlighet att träffa nya vänner och bekanta där du bor.
Hos oss är det du som besökare som bestämmer aktiviteterna utifrån vad du kan, behöver och är intresserad av.
Vi på frivilligcentralen vill få dig att känna glädje, gemenskap och trygghet.

Visa som:
 • FC Hjällbo

  Förening, Angered
  FC Hjällbo är en mångkulturell mötes- och arbetsplats där syftet är att öka människors engagemang för ett frivilligt socialt arbete. Här möts alla oavsett bakgrund, ålder eller kön. Man har en tilltro till människans egen förmåga att vara delaktig i arbetet för ett bättre samhälle. Huvudman: Caritas Angered. Samverkanspartners: SDN Angered, Social resursnämnd och Arbetsförmedlingen.

  Öppettider

  mån-tor 9-17
  fre 9-15
 • Frivilligcentralen Knuten

  Fristående, Örgryte-Härlanda
  Frivilligcentralen Knuten är en fristående mötesplats för vardaglig medmänsklighet som främjar folkhälsan. Knuten samordnar och förmedlar kontakter mellan människor, i syfte att främja sociala nätverk och ideellt engagemang. För mer information och kontakt, se hemsidan via länken nedan. Huvudman: Härlanda församling. Samverkanspartners: SDN Örgryte-Härlanda/Göteborgs Stad, Social resursnämnd/Göteborgs Stad, Björkekärrs församling, Stadsmissionen, Människan i Kålltorp (MiK) och Studieförbundet Sensus.
 • Frivilligcentralen Oscar

  Fristående, Majorna-Linné
  Frivilligcentralen Oscar är till för dig som vill lära dig något nytt eller hjälpa till i en kreativ miljö och gemenskap. Du får möjlighet att bredda ditt kontaktnät och vara med på dina villkor, när du vill. Oscar bedriver ett brett folkhälsoarbete som utgår från deltagarnas engagemang. Du medverkar till att skapa glädje, gemenskap och trygghet. Här kan du på egna villkor hitta meningsfull sysselsättning, samhörighet och sammanhang. Ett kreativt och samtidigt kravlöst ställe.
 • Frivilligcentralen Pärlan

  Förening, Örgryte-Härlanda
  Frivilligcentralen Pärlan är en mötesplats för alla! En plats som byggs upp genom ideellt engagemang, genom vars och ens idéer, behov och förmågor. Du kan starta, gå med i en intressegrupp, vara frivillig ledare – eller ta en kaffe och bara vara. För mer information och kontakt, se hemsidan via länken nedan. Huvudman: Föreningen Frivilligcentralen Pärlan Samverkanspartners: SDN Örgryte- Härlanda, Hälsoteket Örgryte-Härlanda, Social resursnämnd, Arbetsförmedlingen, Studieförbundet Sensus och SVEAS/Svenska för alla
 • Frivilligcentralen Svängrummet

  Fristående, Askim-Frölunda-Högsbo
  Frivilligcentralen Svängrummet är en mötesplats som styrs av och utgår från besökarnas idéer och önskemål. Verksamheten vänder sig till alla som vill och har möjlighet att vara där på dagtid. Svängrummet tar vara på människors förmågor och skapar gemenskap kring deltagarnas intressen. En grundtanke med mötesplatsen är att motverka isolering och skapa möjlighet för stärkt hälsa och livskvalitet. Huvudansvarig för verksamheten: Flatåskyrkans församling. Samverkanspartners: Stadsdelsnämnden Askim-Frölunda-Högsbo, Social resursnämnd, Göteborgsarvet, Studieförbundet Bilda och Riksbyggen.
 • M43

  Fristående, Askim-Frölunda-Högsbo
  M 43, Möjligheternas mötesplats bygger på att vi tillsammans skapar den med gemensamma idéer, kunskaper och insatser. Vi välkomnar dig i gemenskapen med ditt engagemang i stort som smått. Verksamheten är ett samarbete mellan Askim-Frölunda-Högsbos stadsdelsförvaltning, Västra Frölunda församling, Social resursförvaltning samt bostadsbolaget Poseidon.

  Öppettider

  Vi har verksamhet sju dagar i veckan,
  Välkommen in
  tis 10-12.30
  ons-tors 10-14