Enhetskatalogen

Filtrera

Visa som:
 • Etableringsenheten

  Kommunal, Majorna-Linné
  Hitta hit: Spårvagn nummer 1, 3, 6, 9 och 11 stannar vid Järntorget.

  Öppettider

  Receptionen är öppen:
  Må, tis, ons och fre 10 -12, 13 -15
  Torsdag 13 -15
 • Flyktingadministration

  Kommunal, Centrum
  Flyktingadministrations främsta uppgift är att ansöka om och bevaka kommunens rätt till statlig ersättning för mottagna och asyl- och tillståndssökande flyktingar. Ersättningarna är schabloniserade statsbidrag samt ersättning för särskilda individuella kostnader. Flyktingadministration administrerar de statliga ersättningarna till berörda förvaltningar och verksamheter i Göteborg. Om det uppstår en tvist i ersättningsfrågor mellan stat och kommun kan Flyktingadministration företräda kommunen i frågan. Flyktingadministration ger också information och stöd om de statliga ersättningarna och tar fram statistik inom området.
 • Integrationscentrum Göteborg

  Kommunal, Majorna-Linné
  Integrationscentrum Göteborg är en mötesplats för nyanlända, andra invandrare och svenskar. Vi arbetar med lärande, möten och integration på många olika sätt, också för dig som i ditt yrke möter personer som är nya i Sverige. Du kan till exempel studera samhällsorientering på ditt eget språk, också via distanskurser. Genom Flyktingguide/Språkvän kan du träffa någon som är etablerad i Sverige på fritiden. Här finns Informationskontor på flera språk dit du kan vända dig. Vi arbetar också med kunskapsbyggande kring flyktingar och integration genom våra seminarier i Cirkulär migration.

  Öppettider

  OBS! Integrationscentrum har stängt all undervisning i lokalerna tillsvidare. Undervisningen ersätts av distansutbildning, för att undvika smitta.

  Måndag-torsdag: 9-16.30
  Fredag: 9-15
 • Samhällsorientering

  Kommunal, Majorna-Linné
  Samhällsorientering är en kurs om det svenska samhället för nyanlända flyktingar och invandrare. Du som är ny i Sverige och deltar i etableringsinsatser genom Arbetsförmedlingen har rätt till utbildning i samhällsorientering. Även du som är anhöriginvandrare kan delta i kursen. Samhällsorientering är en av de verksamheter som finns på Integrationscentrum Göteborg. Åker du kollektivt går du av vid Järntorget.

  Öppettider

  OBS! Integrationscentrum har stängt all undervisning i lokalerna tillsvidare. Undervisningen ersätts av distansutbildning, för att undvika smitta.
 • Samhällsorientering på distans

  Kommunal, Majorna-Linné
  Samhällsorientering är en utbildning om det svenska samhället för dig som är ny i Sverige. Du som bor i en annan kommun än Göteborg kan gå utbildningen på distans. Kursen består då av webbsända lektioner och en lärplattform där du kan läsa och lära dig mer. Du får kunskaper om dina rättigheter och skyldigheter, om svensk demokrati och om hur samhället är organiserat. För anmälan och mer information se webbplatsen eller kontakta oss via e-post eller telefon.
 • Språkvän/Flyktingguide

  Kommunal, Majorna-Linné
  Språkvän/Flyktingguide är en frivillig mötesplats för göteborgare och nyanlända flyktingar/invandrare som vill ha en social vänskapskontakt med varandra på fritiden. Vill du prova? Det är lätt. Du anmäler dig, ensam eller med din familj och Språkvän/Flyktingguide sammanför er, svenskar och invandrare.

  Öppettider

  Måndag-fredag: 9-16.30