Enhetskatalogen

Filtrera

Visa som:
 • Familjecentral Angered Centrum

  Kommunal, Angered
  Inriktning: familjecentral
  Familjecentralen i Angered Centrum är en träffpunkt för barn 0-12 år och deras föräldrar. Du som ska bli förälder är också välkommen. Här finna öppna förskolan, barnavårdscentral, barnmorskemottagning, socionomer från socialtjänst och Angereds Närsjukhus - det ska vara lätt att få rätt hjälp för dig eller ditt barn.
 • Familjecentralen Familjehuset Trädet

  Kommunal, Askim-Frölunda-Högsbo
  Inriktning: familjecentral
  I Familjehuset Trädet samverkar öppna förskolan, närhälsans mödravårdscentral och barnavårdscentral samt socionomer/kuratorer.

  Öppettider

 • Familjecentralen Glasmästaregatan Draken

  Kommunal, Centrum
  Inriktning: familjecentral
  Familjecentralen är en mötesplats för blivande föräldrar och familjer med barn upp till 6 år – att leka, träffas och få stöd. Här finns barnavårdscentral, öppen förskola och socialtjänst under ett och samma tak.

  Öppettider

  Öppna förskolan Draken våren 2020

  Med anledning av det nya coronaviruset, covid-19, kommer öppna förskolan bara erbjuda utomhusverksamhet, detta tillsvidare. Håll dig uppdaterad på vår sida på Facebook och Instagram för eventuella förändringar.

  VIKTIGT, stanna hemma vid sjukdomssymptom. Tack!

  All activity at Öppna förskolan Draken will be outside until further notice. Keep informed by our Facebook and Instagram in case of any changes.

  IMORTANT, if you have any disease symtoms, stay at home. Thank you!


  Tider för Öppna förskolan tillsvidare:
  Måndagar: 13.00-15.00. Vi samlas utanför Draken för att göra en gemensam utflykt i närområdet.

  Tisdagar: 13.00-15.00. Vi samlas i Päronparken för lek och samling.

  Onsdagar: 10.00-12.00. Vi leker och har samling på Stuxis. Samling på Draken för dig som vill ha sällskap på vägen dit.
  13.00-15.00. Vi har samling och lek/pyssel i Päronparken (samlingsplats i anslutning till Draken).

  Torsdagar: 10.30. Barnvagnspromenad med start på Draken.
  13.00-15.00. Vi har samling och lek i päronparken (samlingsplats i anslutning till Draken).

  Fredagar: 10.00-12.00. Vi leker och har samling på Stuxis. Samling på Draken för dig som vill ha sällskap på vägen dit.

  Alla tider är för både baby och blandade åldrar.

  Vill du ha inspiration och/eller stöd i ditt föräldraskap? Välkomnen att besöka hemsidan för föräldrastöd i Centrum och läs mer!

  Ordinarie öppettider på Öppna förskolan:
  Måndagar klockan 13-15.30 Babyöppet (upp till 10 månader)

  Tisdagar klockan 13-16 Blandade åldrar

  Onsdagar klockan 9-12 Babyöppet (upp till 10 månader)
  Klockan 13-16 Öppna förskolan är öppen för lek. I ateljén finns det material för någon skapande aktivitet. Alla åldrar.

  Torsdagar klockan 13.30-16, öppet för alla åldrar. Vissa veckor erbjuder familjecentralen temaeftermiddagar med samtal och diskussioner. Mer information finns i Göteborgs stads kalendarium, på Drakens sociala medier och på familjecentralen.

  Fredagar klockan 9-12 Blandade åldrar

  Sångstunder på Öppna förskolan:
  Måndag 13.30
  Tisdag 13.30
  Onsdag 10.00
  Fredag 10.15

  Förändrade öppettider:
  Fredagen den 15 maj - stängt
  Fredagen den 22 maj - stängt  Besök oss gärna på våra sociala medier Facebook och Instagram för kontinuerliga uppdateringar om vår verksamhet.
 • Familjecentralen i Bergsjön

  Kommunal, Östra Göteborg
  Inriktning: familjecentral
  Familjecentralen är en mötesplats för blivande föräldrar och föräldrar med barn i förskoleåldern. Här finns barnmorskemottagning, barnhälsovård, social rådgivning, psykolog och öppen förskola. Vår socionom och psykolog kan ge råd och stöd frågor kring föräldrarollen, parrelationen eller om barnets utveckling och uppfostran.
 • Familjecentralen i Tuve

  Regional, Norra Hisingen
  Inriktning: familjecentral
  Familjecentralen är en samlingsplats under ett och samma tak för blivande föräldrar och familjer med barn i åldern 0-6 år. På barnmorskemottagningen erbjuds regelbundna graviditetskontroller och när barnet är fött kan ni fortsätta på barnavårdscentralen. Hos oss finns också en öppen förskola dit alla barn är välkomna tillsammans med någon vuxen. På familjecentralen arbetar flera olika yrkeskategorier tillsammans för dig och ditt barns bästa; barnmorskor, distriktssköterskor, förskollärare och socionom. Även läkare och psykolog finns kopplat till familjecentralen. Hos oss kan du få råd och stöd av olika slag, det kan gälla oro kring graviditeten, ditt barns hälsa och utveckling eller andra saker som bekymrar dig som förälder. Verksamheten är frivillig, öppen för alla och det är gratis att komma hit.
 • Familjecentralen Sandarna

  Kommunal, Majorna-Linné
  Inriktning: familjecentral
  På Familjecentralen Sandarna finns öppen förskola, barnhälsovård, föräldrarådgivning samt stöd av barnmorska. På familjecentralen samverkar verksamheterna för att familjerna ska känna att de kommit rätt med sina frågor. Målet är att barn ska få en god start i livet och goda uppväxtvillkor genom att hela familjen stärks.

  Öppettider

  Öppettider vårterminen 2020

  BVC och föräldrarådgivningen har öppet måndag-fredag 8-17. Just nu tillåts endast en förälder följa med på BVC-besök. Alla besökare ska vara helt fria från sjukdom och förkylningssymptom.

  Öppna förskolan Kojan har just nu endast utomhusverksamhet med anledning av covid-19. Schema:

  Måndag
  10.00 Sångsamling på Gröna Vallen
  ca 13 — 16 Lek i Sannabacken

  Tisdag
  ca. 10 — 12 Lek i Sannabacken
  13.00 Barnvagnspromenad (samling utanför familjecentralen)

  Onsdag
  ca. 10 — 12 Lek i Sannabacken
  14.00 Sångsamling på Gröna Vallen

  Torsdag
  10.00 Sångsamling på Gröna Vallen
  ca. 13 — 16 Lek i Sannabacken

  Fredag
  ca. 10 — 12 Lek i Sannabacken
  14.00 Sångsamling på Gröna Vallen


  .
 • Familjecentralen Sannegården

  Kommunal, Lundby
  Inriktning: familjecentral
  Familjecentralen är en mötesplats för blivande föräldrar och familjer med barn upp till sex år – att leka, träffas och få stöd. Hjärtat i familjecentralen är öppna förskolan där du kan träffa andra föräldrar och utbyta erfarenheter samtidigt som barnen leker och utvecklas. På familjecentralen samarbetar barnmorskemottagning, barnvårdscentral (BVC), socialtjänst och öppen förskola.

  Öppettider

  Följ Familjecentralen Sannegården på Facebook för aktuella öppettider.
 • Familjecentralen södra Biskopsgården

  Kommunal, Västra Hisingen
  Inriktning: familjecentral
  Familjecentralen och det familjecentrerade arbetet i Biskopsgården finns till för alla blivande föräldrar och föräldrar med barn upp till sex år. Här finns öppen förskola, barnmorskemottagning, barnhälsovård och socionomer. Med oss kan du prata om föräldrarollen, parrelationen eller om barnets utveckling och uppfostran.
 • Familjecentral Hjällbo

  Kommunal, Angered
  Inriktning: familjecentral
  Familjecentralen i Hjällbo är en mötesplats för blivande föräldrar och föräldrar med barn upp till tolv år. Här finns öppen förskola, barnmorskemottagning, barnhälsovård och social rådgivning. Våra socionomer kan ge råd och stöd frågor kring föräldrarollen, parrelationen eller om barnets utveckling och uppfostran. Familjecentralen är ett samarbete mellan Närhälsan i Västra Götalandsregion, Angereds Närsjukhus och Göteborgs Stad Angered. På grund av Coronavirus Covid 19 har Öppna förskolan endast utomhusverksamhet. Vi ses klockan 10 vid entrén måndag till fredag för gemensam promenad i området. Hjärtligt välkomna! Helén och Kerstin, telefon 031-365 28 63.

  Öppettider

  Mån-fre 8-16
 • Familjecentral Lövgärdet

  Kommunal, Angered
  Inriktning: familjecentral
  Familjecentral Lövgärdet är en mötesplats för dig som väntar barn eller har barn i åldrarna 0-12 år. Här finns öppen förskola, barnavårdscentral (BVC), barnmorska samt föräldrarådgivning. Hos oss har du alltid kommit rätt – det ska vara lätt att få rätt hjälp för dig eller ditt barn.
 • Familjecentrerat arbete i Västra Göteborg

  Kommunal, Västra Göteborg
  Inriktning: familjecentral
  Familjecentrerat arbetssätt är ett förhållnings- och arbetssätt för att förbättra uppväxtvillkoren för barn och unga genom att stärka familjen. Detta gör vi genom att vi är många professioner och aktörer som samarbetar med utgångspunkt i familjens levnadsvillkor och frågor. Vi vill komma in så tidigt som möjligt i barnets liv. Göteborgs Stad och Västra Götalandsregionen har gemensamt bestämt att vi ska arbeta familjecentrerat för att stärka vuxna till att ge våra barn och unga en god start i livet. Vi kan bland annat erbjuda råd och stöd i frågor kring föräldrarollen och om barnets utveckling.
 • Familjecentrerat arbete norra Biskopsgården

  Kommunal, Västra Hisingen
  Inriktning: familjecentral
  I Norra Biskopsgården arbetar vi familjecentrerat. Det innebär att barnsjuksköterskor från barnavårdscentralen, barnmorskor, förebyggande socionomer och förskolelärare arbetar tillsammans för att alla blivande föräldrar och vårdnadshavare med barn upp till sex år ska få ett så bra stöd som möjligt. Vi kan bland annat erbjuda råd och stöd i frågor kring föräldrarollen och om barnets utveckling.
 • Familjecentrerat arbete Torslanda

  Kommunal, Västra Hisingen
  Inriktning: familjecentral
  I Torslanda arbetar vi familjecentrerat. Det innebär att sjuksköterskor från barnavårdscentralen, barnmorskor, förebyggande socionom och förskolelärare arbetar tillsammans för att alla blivande föräldrar och vårdnadshavare med barn upp till sex år ska få ett så bra stöd som möjligt. Vi kan bland annat erbjuda råd och stöd i frågor kring föräldrarollen och om barnets utveckling.
 • Familjerättsbyrån

  Kommunal
  Familjerättsbyrån utreder och erbjuder hjälp i familjerättsliga frågor som vårdnads-, boende- och umgängesfrågor, adoptionsärenden, faderskapsärenden och namnärenden. Åker du kollektivt går du av vid hållplatsen Järntorget. Vi sitter i samma byggnad som Folkets Hus.

  Öppettider

  Mån-fre 8- 11.30 och 12.30-16.30.
 • Familjestöd i Örgryte-Härlanda

  Kommunal, Örgryte-Härlanda
  Familjer, föräldrar och barn i Örgryte-Härlanda kan få råd och stöd genom enheten för familjestöd i Örgryte-Härlanda. Vi erbjuder rådgivningstelefon, stödsamtal samt föräldrastöd och föräldraträffar i grupp.
 • Föräldrasamtal, 0-6 år

  Kommunal, Östra Göteborg
  Har du barn i åldern 0-6 år och behöver stöd i din föräldraroll? Har du det jobbigt i relationen med din partner eller upplever du andra bekymmer i familjelivet? Då är du välkommen att ringa och boka tid för ett samtal hos en förebyggande socialsekreterare. Du kan också få råd om vart du kan vända dig i andra frågor. Ditt samtal eller besök registreras inte hos socialtjänsten. Socialsekreteraren sitter i Medborgarhusets lokaler.
 • Föräldrastödet Glädje och utmaningar

  Kommunal, Angered
  Föräldrastödet Glädje och utmaningar – att vara småbarnsförälder i dag Föräldraträffar för dig med barn som är mellan ett och fem år. Under fem tillfällen får du möjlighet att träffa andra föräldrar och prata om hur det är att vara förälder idag. Grupperna brukar träffas på förskolan och leds av personal från områdets förskolor. Det kostar inget och om det behövs ordnar vi barnomsorg under träffarna.
 • Föräldrastöd till dig med barn 0-18 år

  Kommunal, Askim-Frölunda-Högsbo
  Många föräldrar upplever vissa perioder av barnens uppväxt som tuffa och då kan det vara värdefullt att ha någon att prata med. Vi erbjuder olika föräldrastödsprogram för dig som har funderingar och vill utveckla ditt föräldraskap. För anmälan till föräldrastödsträffar: Föräldrar till barn 0-8 år ska ringa: 031-366 20 70 eller 070-762 08 70. Föräldrar till barn 9-18 år ska ringa: 031-366 31 17 eller 072-255 87 10.
 • Lots för barn och vuxna med funktionsnedsättning

  Kommunal
  Är du förälder, vårdnadshavare eller anhörig till ett barn med funktionsnedsättning kan du få information och vägledning av Lots för barn med funktionsnedsättning.

  Öppettider

  Måndag-fredag 8-16.30.

  2020 kommer vi ha sommarstängt vecka 29,30 och den 27,28 juli.
 • Lots för barn och vuxna med funktionsnedsättning

  Kommunal
  Är du förälder, vårdnadshavare eller anhörig till ett barn med funktionsnedsättning kan du få information och vägledning av Lots för barn med funktionsnedsättning.

  Öppettider

  Måndag-fredag 8-16.30.

  2020 kommer vi ha sommarstängt vecka 29,30 och den 27,28 juli.