Enhetskatalogen

Filtrera

Om färdtjänstresa i Göteborgs Stad
Färdtjänst är en särskild form av kollektivtrafik och ett komplement till den allmänna kollektivtrafiken. Med färdtjänstresa avses resa med personbil eller rullstolsbuss inom Göteborg eller riksfärdtjänstresa med tåg, landsvägsbuss, flyg, personbil eller rullstolsbuss inom Sverige.

För att åka färdtjänst söker du färdtjänsttillstånd. Tillståndet anpassas efter dina behov och de fordon som vi bedömer att du kan klara av att åka. Om du behöver ha en person med dig på resan, så kan du få tillstånd till reshjälp. Alla färdtjänstresenärer har rätt att ta med en medresenär.

Res med flexlinjen
Hjälp att komma igång att resa

Visa som:
 • Fasta resor

  Kommunal
  Serviceresor har hand om planeringen av skolskjutsar i Göteborg. Kontakta oss om du behöver ändra något med dina resor, till exempel ställa in resor om du blir sjuk. Tänk på att anmäla när du blir frisk igen också. Har du frågor kring hur man får skolskjuts, kontakta skolan.
 • Serviceresor

  Kommunal
  Det finns olika sätt att boka din resa på. Om du ringer 031-41 95 00 kommer du till vår beställningscentral. Det går också att boka via app och internet. Läs mer om hur du kan boka resa
 • Serviceresors trafikledning

  Kommunal
  Färdtjänstens trafikledningen övervakar trafiken med färdtjänst och flexlinjeresor, samt fungerar som jour för riksfärdtjänst. Kontakta trafikledningen: - om du har väntat mer än 10 minuter och bilen eller bussen inte kommer - om du måste avbeställa en resa som ska gå inom en timma.

  Öppettider

  Dygnet runt