Enhetskatalogen

Filtrera

Om daglig verksamhet i Göteborgs Stad
Om du har en funktionsnedsättning som gör det svårt att få ett vanligt arbete kan du få plats på daglig verksamhet. Aktiviteterna utformas utifrån dina förutsättningar och ska vara stimulerande, utvecklande, meningsfulla och skapa gemenskap. En del dagliga verksamheter kan också vara arbetsinriktade.

Är du intresserad av daglig verksamhet vänder du dig till socialkontoret i stadsdelen där du bor.

Hitta och välj daglig verksamhet

Visa som:
 • AB Individkraft

  Privat - Aktiebolag
  Inriktning: Butik, Hantverk och skapande, IT och data, ljud och bild, Kultur, drama och musik, Service och administration
  Individkraft erbjuder många spännande arbetsuppgifter. Hos oss kan du kan arbeta med hantverk och konst. I vår datasal har vi datorkunskap, webbdesign, programmering och bildbehandling som passar både nybörjare och avancerade. Tycker du om musik så kan du lära dig spela något instrument och spela tillsammans med andra. Du kan också vara med på friskvård och meditation som är aktiviteter för att hålla sig frisk och må bra. Varje dag finns möjlighet att äta lunch gemensamt. Vi bjuder alltid på kaffe eller te och på fredagar bjuder vi på frukost och eftermiddagsfika. På Individkraft sätter vi dig som person i centrum. Utifrån dina behov och önskemål formar vi en kreativ, spännande och utvecklande verksamhet som passar just dig.
 • Activlink AB

  Privat - Aktiebolag
  Inriktning: Butik, Hantverk och skapande, IT och data, ljud och bild, Service och administration
  Vi tror på dig och finns för att du skall få bättre förutsättningar att hitta en sysselsättning där du trivs och känner att du kan utvecklas. Vi har visionen att vi når resultat tillsammans och är övertygade om att du, med rätt stöd, kan uppnå alla mål som du sätter upp för dig själv. För oss är det viktigt vad du vill. Vi ger dig stöd och hjälper dig till praktik, arbete eller studier. Vi utgår från vår lokal mitt i stan där vi också har en färg och form verksamhet, där du har möjlighet att reflektera och genom eget skapande öka din förmåga att uttrycka dig med bilder, former eller texter. Vi ser fram mot att träffa dig för att höra om dina mål och för att tillsammans med dig hitta en väg framåt.

  Öppettider

  Utökade öppetider efter önskemål
 • Aktivitetscenter Dalheimers hus daglig verksamhet Göteborgs Stad

  Kommunal, Social resursförvaltning
  Inriktning: Café och kök, Hantverk och skapande, IT och data, ljud och bild
  Aktivitetcenter Daglig verksamhet på Dalheimers Hus vänder sig till dig som har drabbats av förvärvad hjärnskada eller neurologisk sjukdom i vuxen ålder. Hos oss kan du välja mellan tre olika inriktningar: 1. Kafé och kök, 2. Hantverk och skapande och 3. Musik, kultur och media. På Aktivitetcenter arbetar vi med att ta tillvara och främja dina förmågor. Kropp och hälsa ingår som en naturlig del i vår verksamhet. Du får därför alltid tillfälle att röra på dig under dagen. Aktivitetcenter finns i Dalheimers hus som är ett hus för alla. Här möts människor både med och utan funktionsnedsättning. På Dalheimers hus får du även tillgång till restaurang, friskvård och kultur.

  Öppettider

  07 - 17
 • AllaKan daglig verksamhet Göteborgs Stad

  Kommunal, Örgryte-Härlanda
  Inriktning: Hantverk och skapande
  AllaKan vänder sig till dig som vill arbeta med skapande och återbruk. Vi arbetar med återvunnet material och skapar produkter till försäljningen i butiken som du även får vara med och driva. Vi arbetar med fokus på friskvård, samtal och musik samt anpassar aktiviteter efter dig som deltagare, beroende på förmåga, behov och önskemål

  Öppettider

  07 - 17
 • Allskaparhuset daglig verksamhet Göteborgs Stad

  Kommunal, Örgryte-Härlanda
  Inriktning: Hantverk och skapande, Service och administration
  Allskaparhuset vänder sig till dig med funktionsvariation som tycker det är roligt med färg, form och textil eller serviceinriktat arbete. Arbetet består bland annat av skapande verksamhet.Vi arbetar med textil, design, keramik och service. Vi bedriver även en liten secondhandbutik.

  Öppettider

  07 - 17
 • Angeredsvinkeln daglig verksamhet Göteborgs Stad

  Kommunal, Angered
  Inriktning: Stöd och stimulans
  Angeredsvinkeln dagliga verksamhet välkomnar dig med autism och komplexa behov. Här får du individuellt stöd och struktur. Personalen arbetar med lågaffektivt bemötande och tydliggörande pedagogik med alternativ kommunikation. Du har möjlighet till social träning utifrån din kapacitet. Vi jobbar med lugna och fysiska aktiviteter för att möta just dina behov.

  Öppettider

  07 - 17
 • Arbetsfokus daglig verksamhet Göteborgs Stad

  Kommunal, Örgryte-Härlanda
  Inriktning: Butik, Café och kök, Service och administration
  Arbetsfokus är en arbetslik daglig verksamhet som riktar sig till dig med funktionshetsvariation som vill vara delaktig på arbetsmarknaden. Du erbjuds att arbetsträna på en arbetsplats antingen individuellt eller i en företagsgrupp. Arbetsfokus erbjuder kartläggande samtal där vi pratar om dina intressen, vad du är bra på och vad du behöver stöd med. När du är redo för praktik söker vi efter en lämplig arbetsplats. Vid praktikuppstart får du stöd av oss. Våra företagsgrupper finns inom handel, fastighetsskötsel, hotell och äldreomsorg. Det är ett fysiskt rörligt och socialt arbete. Arbetsfokus samarbetar vid behov med ditt nätverk som t.ex. boende, Försäkringskassa och Arbetsförmedling m.fl.

  Öppettider

  07 - 17
 • Arbetslivscentrum daglig verksamhet Göteborgs Stad

  Kommunal, Norra Hisingen
  Inriktning: Café och kök, Hantverk och skapande, IT och data, ljud och bild, Industri, produktion och teknik, Kultur, drama och musik, Service och administration
  Arbetslivscentrum vänder sig till dig som vill ha en enskild daglig verksamhet på en arbetsplats och ger dig en chans att närma dig den öppna arbetsmarknaden. Vid placering utgår vi från vilka önskemål och behov du har, vad du klarar av för arbetsuppgifter samt vilka krav en arbetsgivare har på dig. Vi börjar med att träffas och har en kortare kartläggning, därefter letar vi efter en lämplig arbetsplats. Schemat anpassar vi efter det beslut du har från din socialsekreterare. Du har alltid en kontaktpersonal som kan stötta dig på din arbetsplats och som följer upp hur det går. Vi har god kunskap om arbetsmarknaden och vi samarbetar med Arbetsförmedlingen och försäkringskassan.

  Öppettider

  07 - 17
 • Arbetsplatsförlagd daglig verksamhet Göteborgs Stad

  Kommunal, Västra Hisingen
  Inriktning: Butik, Café och kök, Hantverk och skapande, IT och data, ljud och bild, Industri, produktion och teknik, Kultur, drama och musik, Service och administration, Skog, djur och natur
  Arbetsplatsförlagd daglig Verksamhet innebär att man är på ett företag eller förening. Verksamheten vänder sig till dig som står nära arbetsmarknaden och kan arbeta självständigt. Vi erbjuder två former av verksamhet. På ICA MAXI i Torslanda har vi en arbetsgrupp med handledare som arbetar med att packa upp varor och hantera serviceuppdrag. Där erbjuder vi även arbetsträning och kartläggning. Den andra inriktningen är individuell placering där jobbcoachen hjälper till att matcha en arbetsplats i närmiljön på Hisingen efter dina önskemål och färdigheter. Jobbcoachen är med under inskolningen och gör sedan regelbundna arbetsplatsbesök .

  Öppettider

  07 - 17
 • Bak och service daglig verksamhet Göteborgs Stad

  Kommunal, Västra Göteborg
  Inriktning: Service och administration
  Gruppen servar med kaffe- och smörgåsbeställningar till olika möten. De bakar bröd och kakor, servar i lunchrum samt sköter återvinning.

  Öppettider

  07 - 17
 • Beatebergs hunddagis

  Privat - Förening
  Inriktning: Service och administration, Skog, djur och natur
  I hunddagiset tar vi hand om privatpersoners hundar. Vi går två promenader varje dag oavsett väder, ungefär 1 timme per gång. Vi tränar och gosar också med hundarna, och städar lokalerna. Du kan också jobba med enklare administration och ekonomiarbete på kontoret. Beateberg passar dig som har en lindrig intellektuell funktionsvariation. Du bör tycka om hundar och ha ett mjukt förhållningssätt till dem. På Beateberg är alla viktiga och får göra sin röst hörd. Vi är ibland många, uppemot 15 personer på plats samtidigt. Vi har flera möten där du kan vara med och påverka din dagliga verksamhet. Du bör gilla att diskutera och samarbeta med andra och vara en del av en social gemenskap.

  Öppettider

  07-17:45 mån-tors; 07-16:45 fredagar (till kl.17 om någon vill)
 • Beatebergs trädgård

  Privat - Förening
  Inriktning: Hantverk och skapande, Skog, djur och natur
  Trädgårdsgruppen driver upp och tar hand om olika växter både inom- och utomhus. Exempel på arbetsuppgifter är att klippa gräs, kratta löv, vattna, städa och ta hand om det vi odlat. Vi har även hantverk och friskvård på schemat. Du bör tycka om fysiskt arbete och att arbeta både inom- och utomhus. Vissa arbetsuppgifter utförs i grupp, andra enskilt. Arbetsuppgifterna ändrar sig beroende på årstid. Beateberg passar dig som har lindrig intellektuell funktionsvariation. Här är alla viktiga och får göra sin röst hörd. Vi har flera möten där du kan vara med och påverka din dagliga verksamhet. Du bör gilla att samarbeta med andra och vara en del av en social gemenskap.
 • Bergums fritidslantgård daglig verksamhet Göteborgs Stad

  Kommunal, Angered
  Inriktning: Café och kök, Hantverk och skapande, Skog, djur och natur
  Bergums fritidslantgård erbjuder daglig verksamhet på en lantgård som också har konferensverksamhet. Vi erbjuder meningsfulla arbetsuppgifter som att ta hand om djur, sköta uppgifter på gården samt att arbeta i kök och konferensverksamhet. Vi erbjuder också möjligheter till odling och hantverksarbete. Gården tar emot besökande allmänhet och har programverksamhet där deltagare kan vara delaktiga. Arbetet innebär möjligheter att arbeta utomhus i naturskön miljö.

  Öppettider

  07 - 17
 • Bilverkstan daglig verksamhet Göteborgs Stad

  Kommunal, Majorna-Linné
  Inriktning: Industri, produktion och teknik
  Verkstaden ligger på Hisingen och vi har plats för upp till tre personer som arbetar med att serva och reparera bilar åt privatpersoner och Göteborgs Stad. Vi erbjuder även recond. Vi har däckhotell vilket kan medföra tunga lyft. Här krävs det att du har full rörlighet.

  Öppettider

  07 - 17
 • Björkbacken daglig verksamhet Göteborgs Stad

  Kommunal, Askim-Frölunda-Högsbo
  Inriktning: Stöd och stimulans
  Vi vänder oss till Dig som har drabbats av någon form av hjärnskada. Här får Du möjlighet att träna Dina kognitiva, verbala, fysiska och sociala förmågor. Enskilda scheman i grupp. Aktiviteter såsom odla trädgård och växthus, träning i gym, olika hantverk, köksträning genom matlagning eller bakning, datoraktiviteter mm. Social samvaro med spel o fika osv.

  Öppettider

  07 - 17
 • Butik Kastanjen daglig verksamhet Göteborgs Stad

  Kommunal, Västra Göteborg
  Inriktning: Butik, Hantverk och skapande
  Butik Kastanjen är en Secondhandaffär på Opaltorget som samarbetar med Emmaus. På Kastanjen sorterar man kläder, stryker, prismärker och säljer i butiken. I butiken tillverkas även smycken, mössor och kort med kuvert för speciella tillfällen såsom födelsedagar m.m. Korten säljs även i Effektbutiken och Intryck. Vi promenerar och sköter återvinningen.

  Öppettider

  07 - 17
 • Båtsman Grå daglig verksamhet Göteborgs Stad

  Kommunal, Norra Hisingen
  Inriktning: Stöd och stimulans
  Båtsman Grå vänder sig till dig som har en flerfunktionsnedsättning eller intellektuell funktionsnedsättning och autism. Vi erbjuder aktiviteter utifrån dina önskemål/behov och skräddarsyr ett veckoschema tillsammans med dig. Det kan till exempel innehålla sinnesstimulering, rörelseträning, vardagsaktivitet och utomhusaktivitet i vår trädgård.Du får möjlighet att vara enskilt eller i mindre grupp. Vi arbetar med tydliggörande pedagogik och lågaffektivt bemötande för att skapa en förutsägbar och trygg miljö. Vi anpassar kommunikationen och arbetar med AKK genom att tolka signaler, använda konkreta föremål, bilder, TSS mm. Vi använder också tekniska hjälpmedel såsom dator och surfplatta.   

  Öppettider

  07 - 17
 • Café Koppen daglig verksamhet Göteborgs Stad

  Kommunal, Östra Göteborg
  Inriktning: Café och kök
  Café Koppen är en daglig verksamhet där du arbetar tillsammans med en handledare. Caféet ligger i anslutning till en seniorträff och är öppet för alla intresserade. På Café Koppen säljs fika, smörgåsar och lunch. Du är med och bakar brödet och kakorna. Lunchen vi serverar lagas i centralkök. I dina arbetsuppgifter ingår även städning, disk, tvätt och strykning samt att ordna fika till möten och konferenser för personal inom stadsdelen.

  Öppettider

  07 - 17
 • Café Medborgarn daglig verksamhet Göteborgs Stad

  Kommunal, Östra Göteborg
  Inriktning: Café och kök
  Café Medborgaren är en daglig verksamhet i Medborgarhuset i Gamlestaden. Verksamheten passar för dig med lindriga intellektuella funktionsvariationer. Vi utför köksarbete, bakar och städar. Hos oss kan man köpa smörgåsar, kakor, drickor, pajer, sallader med mera. Vi serverar lunch varje dag som vi tillagar själva. Vi ordnar fikabeställningar till möten i Medborgarhuset. Vi har gruppmöten och planeringsdagar där du som deltagare planerar tillsammans med dina arbetskamrater och handledare. Caféet är öppet för alla.

  Öppettider

  07 - 17
 • Chalmersfixarna daglig verksamhet Göteborgs Stad

  Kommunal, Västra Göteborg
  Inriktning: Service och administration
  Chalmersfixarna finns på Chalmers Tekniska Högskola. Vi gör olika serviceuppdrag så som enklare kontorsuppgifter, service på kontor, vaktmästeri, post, i kök, lunchrum och på restauranger. När det är konferenser, möten och större evenemang hämtar vi varor och dukar fram kaffe. Vi har väldigt omväxlande arbetsuppgifter och träffar många människor. Chalmers Tekniska Högskola består av flera hus och våningar. Därför behöver du kunna röra dig obehindrat och kunna gå längre sträckor. Du behöver också ha ett bra lokalsinne och kunna passa arbetstider.

  Öppettider

  07 - 17