Enhetskatalogen

Filtrera

Du som utsatts för eller bevittnat ett brott, eller är anhörig till någon som utsatts för brott, kan få hjälp att hantera dina upplevelser.

Kommunen har även verksamheter som riktar sig till dig som har begått ett brott.

Mer information om brott och brottsoffer

Visa som:
 • Barnahus Göteborg

  Kommunal
  På Barnahus Göteborg samverkar socialsekreterare, polis, åklagare, barnläkare och psykologer när det finns misstanke om att barn, 0-18 år, blivit utsatta för misshandel, sexuella övergrepp och/eller kvinnlig könsstympning. Syftet med Barnahus Göteborg är att barnet ska vara i centrum under utredningen och slippa slussas mellan olika myndigheter och upprepa sin historia för flera personer. Barnahus lokaler är barnanpassade och alla som träffar barnen är speciellt utbildade för det. Barnahus Göteborg erbjuder konsultation till socialtjänsten, förskolor, skolor, sjukvård, ungdomsmottagningar och andra professionella i frågor som gäller misstanke om att ett barn är brottsutsatt. Är du som föräldrar, anhörig eller annan vuxen i ett barns närhet orolig för att ett barn far illa ska du i första hand vända dig till socialkontoret där barnet bor.
 • Kunskapscentrum mot organiserad brottslighet

  Kommunal
  Kunskapscentrum mot organiserad brottslighet arbetar tillsammans med flera statliga myndigheter mot gängkriminalitet, organiserad brottslighet och otillåten påverkan.

  Öppettider

  mån-fre 8-16.30
 • Medlingsverksamheten

  Kommunal
  Medling är ett frivilligt möte mellan en person som har begått ett brott och den som drabbats av brottet. Tillsammans med en medlare får de en möjlighet att prata om det som har hänt. Vi sitter på gångavstånd från bland annat hållplatserna Brunnsparken, Domkyrkan och Lilla Torget.
 • Socialsekreterare i samverkan med Polismyndigheten

  Kommunal
  Socialsekreterarnas roll är att arbeta tillsammans med polisen för att i ett tidigt skede kunna fånga upp unga som varit inblandade i kriminalitet och missbruk eller som befinner sig i riskzonen. Vi arbetar med polisen på fältet och tillsammans med deras utredare. Vi träffar också unga som är anhållna eller häktade
 • Stödcentrum för brottsutsatta

  Kommunal
  Vi sitter centralt i närheten av Stadsmuseet på Norra Hamngatan 8, 3 trappor upp. Om du åker kollektivt kan du åka till hållplatserna Brunnsparken, Domkyrkan och Stenpiren. Du kan söka din egen resväg i Västtrafiks reseplanerare på www.vasttrafik.se.

  Öppettider

  Ordinarie öppettider: mån-fre 8-16.30.
 • Ungdomstjänst

  Kommunal
  Ungdomstjänst är ett möjligt straff för ungdomar under 18 år som dömts för brott. Den unge får utföra oavlönat arbete och ta del av andra insatser som skall motverka att nya brott begås. Vi sitter på gångavstånd från bland annat hållplatserna Brunnsparken, Domkyrkan och Stenpiren.