Enhetskatalogen

Filtrera

Om arbetsmarknadsinsatser i Göteborgs Stad
Göteborgs Stad har arbetsmarknadsinsatser för dig som är arbetssökande och har försörjningsstöd eller som är sjukskriven. Insatserna vänder sig till dig som behöver stöd för att komma ut i arbetslivet.

Via Arbetsförmedlingen eller socialtjänsten i din stadsdel kan du komma i kontakt med någon av våra arbetsmarknadsinsatser som kan stödja dig i ditt jobbsökande.
Hitta socialkontor

Visa som:
 • Aktivitetstorget

  Kommunal
  Inriktning: Boende i Östra Göteborg
  Aktivitetstorget är till för dig som har ansökt om försörjningsstöd eller ansökt om boende. Vi arbetar med både jobb- och/eller bostadssökande. Du kommer till oss via anmälan av din handläggare på socialkontoret. På Aktivitetstorget får du både gruppinformation och individuellt stöd i datasal med målsättningen att du ska komma i sysselsättning och/eller hitta en bostad. Vi finns på Kortedala Torg, adress Tusenårsgatan 3.

  Öppettider

  Aktivitetstorget är stängt för besök med anledning av risk för smittspridning av covid-19.
 • Arbetslivscentrum - ALC

  Kommunal, Norra Hisingen
  Inriktning: Boende i Norra Hisingen
  Om du har försörjningsstöd kan du få stöd av Arbetslivscentrum. Vårt gemensamma mål är att du ska komma närmare ett arbete eller studier på dina villkor. Arbetslivscentrum hjälper dig om du behöver stöd från exempelvis vården, Socialtjänsten eller Arbetsförmedlingen. Det långsiktiga målet är att du ska bli självförsörjande och du kan vara med så länge du själv känner att du behöver. Du får hjälp med CV, ansökningshandlingar och vi ger dig verktyg och metoder för att hitta ett arbete eller studier. Vi arbetar med en känd, beprövad och evidensbaserad metod som heter IPS (individuell placering och stöd). En Socialsekreterare kan se till att du kommer i kontakt med Arbetslivscentrum.
 • Arbetsmarknadstorget (Hisingen)

  Kommunal
  Inriktning: Boende i Lundby, Boende i Norra Hisingen, Boende i Västra Hisingen
  För dig som är arbetslös Hisingsbo 18 - 65 år. Du har försörjningsstöd och behöver insatser från både socialtjänsten och arbetsförmedlingen. Du ska stå till arbetsmarknadens förfogande. Det innebär att vi bedömer att du bör kunna komma ut i arbete inom 8-12 månader med Arbetsmarknadstorgets stöd. Vill du få hjälp av Arbetsmarknadstorget ska du prata med din handläggare på socialkontoret.

  Öppettider

  mån-fre 9-12, 13-15
 • Ayande

  Kommunal
  Inriktning: Boende i Askim-Frölunda-Högsbo, Boende i Västra Göteborg
  Ayande hjälper dig som mår psykiskt dåligt, är mellan 18 och 29 år och bor i stadsdelarna Askim-Frölunda-Högsbo eller Västra Göteborg. Ayande tar även emot dig som är över 29 år. Vi stöttar dig som är framme vid att börja jobba mot arbete och/eller studier och behöver hjälp och stöd att komma vidare och nå målet. Teamet består av coacher, psykolog, kurator, arbetsterapeut och samordnare.
 • Columbus

  Kommunal
  Inriktning: Boende i Centrum, Boende i Majorna-Linné, Boende i Örgryte-Härlanda
  Columbus hjälper dig som är arbetslös ung vuxen och vill komma vidare till arbete eller studier men mår för psykiskt dåligt för att göra det på egen hand. Vi sätter upp mål utifrån dina förutsättningar och arbetar tillsammans för att du ska nå dem. Vi finns för dig som är 18-29 år och bor i stadsdelarna Örgryte-Härlanda, Majorna-Linné eller Centrum.
 • DISA +

  Regional
  Inriktning: Boende i Centrum, Boende i Majorna-Linné, Boende i Örgryte-Härlanda
  DISA+ vänder sig till dig som är mellan 18 och 29 år som på grund av psykisk ohälsa eller psykiatrisk funktionsnedsättning behöver ett samordnat individuellt stöd av en jobbcoach för att närma dig arbete eller studier. Tillsammans med jobbcoachen gör ni upp en plan. Ambitionen är att du inom ett år ska ha kommit igång i praktik, studier eller arbete. Vi samarbetar med de som är viktiga kring dig, t.ex. vårdgivare, socialtjänsten, Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan och ditt privata nätverk.
 • Hikikomori

  Kommunal, Lundby
  Inriktning: Boende i Lundby
  Projekt Hikikomori ska stötta unga mellan 15-21 år att komma igång med studier eller arbete. Vi har ett team i Göteborgs Stad: Hisingen som erbjuder individuellt anpassade insatser från pedagoger, socionomer, fritidsledare, rekryterare och arbetsförmedlare.
 • Innovation & business center Biskopsgården

  Kommunal, Västra Hisingen
  Inriktning: Boende i Västra Hisingen
  Din idé, din dröm, ditt företagande. Har du en idé eller ett företag du vill utveckla? Har du ett intresse som du vill kunna leva på? Vi ger dig råd och stöd så att du hittar just din väg. Vi är ett business center och en mötesplats där du kan få hjälp med personlig rådgivning, föreläsningar, starta-egetkurser, mentorskap, nätverk, workshops, seminarier/föreläsningar, utbildningar, förstudier, tester och mycket mer. Det kostar inget och du behöver inte boka tid. Vi har drop-in företagsrådgivning måndag, tisdag och torsdag kl 14-17. Våra företagsrådgivare är flytande i flera språk. Här finns inga krav, bara kreativitet. Tillsammans hittar vi vägen!

  Öppettider

  Drop-in
  Mån-tis och tors kl 14-17

  Du kan även ringa och boka rådgivning med Ali Tabrizi på telefon 0703-10 33 04
 • Iter

  Kommunal
  Inriktning: Boende i Angered, Boende i Askim-Frölunda-Högsbo, Boende i Centrum, Boende i Lundby, Boende i Majorna-Linné, Boende i Norra Hisingen, Boende i Västra Göteborg, Boende i Västra Hisingen, Boende i Örgryte-Härlanda, Boende i Östra Göteborg
  Iter är ett samarbete mellan Göteborgs Stad och organisationer i Europa. Genom Iter kan ungdomar, 18-29 år, resa ut i Europa och jobba som volontärer. Målet är att inspirera och motivera unga till sysselsättning.

  Öppettider

 • Jobbcentralen

  Kommunal
  Inriktning: Boende i Angered, Boende i Lundby
  Har du försörjningsstöd, är arbetslös och mellan 18-64 år kan Jobbcentralen erbjuda dig: - Individuella samtal med arbetskonsulent som stöttar och följer upp arbetsplaner - Tillgång till datasal - Söka-jobb-aktiviteter i grupp med besök hos/av olika företag och föreläsningar för att utveckla arbetssökandet. - Arbetsträning i form av bland annat köksgrupp, trä- och textilverkstad och utemiljögrupp. - Praktik ute på arbetsmarknaden och möjlighet till arbetsplatsförlagd utbildning där handledare på arbetsplats får ersättning. - Yrkesutbildningar Din handläggare på socialkontoret kan berätta om du har möjligheter att delta i Jobbcentralen. Jobbcentralen är en del av ett större samverkansprojekt och ska utveckla nya metoder för att slussa in arbetslösa individer till studier och arbete.
 • Klippankooperativen

  Kommunal
  Inriktning: Boende i Angered, Boende i Askim-Frölunda-Högsbo, Boende i Centrum, Boende i Lundby, Boende i Majorna-Linné, Boende i Norra Hisingen, Boende i Västra Göteborg, Boende i Västra Hisingen, Boende i Örgryte-Härlanda, Boende i Östra Göteborg
  Klippankooperativen består av fyra kooperativa enheter uppbyggda som ideella föreningar; Handpapper Klippan, Lera med mera Klippan, Klippan BAK och Fram samt Hunddagis Klippan.

  Öppettider

  Mån-fre 8 - 16.
 • Krami

  Kommunal
  Inriktning: Boende i Angered, Boende i Askim-Frölunda-Högsbo, Boende i Centrum, Boende i Lundby, Boende i Majorna-Linné, Boende i Norra Hisingen, Boende i Västra Göteborg, Boende i Västra Hisingen, Boende i Örgryte-Härlanda, Boende i Östra Göteborg
  Krami är en samverkan mellan Kriminalvården, Arbetsförmedlingen och Göteborgs Stad där vi har ett gemensamt arbetssätt för att erbjuda stöd och vägledning till arbete eller studier. Verksamheten bedrivs på Drakegatan 7B i Gårda, där samtliga myndighetsrepresentanter arbetar.  Vi arbetar med både kvinnor och män som har en bakgrund av kriminalitet. De som kommer till oss ska ha lämnat det bakom sig och det ska finnas en vilja till förändring. Deltagaren ska vara drogfri samt ha ordnat boende och barnomsorg.
 • Manage your health - ett steg närmare arbete

  Kommunal, Askim-Frölunda-Högsbo
  Inriktning: Boende i Askim-Frölunda-Högsbo, Boende i Majorna-Linné, Boende i Västra Göteborg
  Projektet Manage your health finns för de som är i behov av långsiktigt och individuellt stöd för att ta sig ett steg närmare arbete genom exempelvis arbetsträning eller utbildning. För boende i Askim-Frölunda-Högsbo, Majorna-Linné eller Västra Göteborg. Facebook:facebook.se/manageyourhealth
 • Miljöteamet

  Kommunal, Västra Hisingen
  Inriktning: Boende i Västra Hisingen
 • Returhuset

  Kommunal
  Inriktning: Boende i Östra Göteborg
  Returhuset arbetar med rehabiliterande sysselsättning för dig som är arbetssökande och har försörjningsstöd. Vi har platser i återvinningsverkstäder, trädgård/butik och i vårt lunch-kafé - allt med miljöinriktning. Verksamheten syftar till att stärka dina möjligheter på arbetsmarknaden. Du tar dig till Returhuset med buss 78 och närmsta hållplats är Vattenverket.

  Öppettider

  Returhuset är stängt för besök med anledning av risk för smittspridning av covid-19