Till sidans huvudinnehåll

Räddningstjänsten uppmanar allmänheten att hålla sig inomhus

Senast uppdaterad: 23 februari 2024 klockan 11:38

Räddningstjänsten Storgöteborg uppmanar allmänheten i området att hålla sig inomhus på grund av den hårda blåsten. Takpannor, skyltar och andra lösa föremål kan flyga iväg och utgöra en fara.

krisinformation.se

Judo på schemat

Publicerad 20 september 2019

Eleverna har sett fram emot idrottslektionen. Det är dags för judoträning. För några veckor sedan var det den lokala judoklubben som lärde ut övningarna, men denna gången är det lärarnas tur.

På lektionen ska ett av judons kastgrepp testas. Anton får lära sig hur han ska falla på rätt sätt innan läraren kastar honom ner i mattan.

-          Det var verkligen roligt att ha judoklubben på besök. Det är en sport som jag inte visste så mycket om innan, och det är extra kul att våra lärare fortsätter att lära oss sporten, säger Anton. Jag tycker det var väldigt roligt att lärarna bjöd in judoklubben.

På Herrgårdsskolan vill idrottslärarna ge eleverna möjligheten att prova på många olika sporter. Därför bjuder de in lokala föreningar till att hålla i idrottslektioner. Lärarna ser många fördelar för eleverna när de som utövar sporten på riktigt får komma till lektionerna. Det gör att eleverna testar sporterna även på fritiden, och i många fall börjar eleverna röra på sig mer.

-          Vi tycker det ger mycket tillbaka till eleverna. Och det skapar ett större förtroende för oss som lärare. Vi får en högre kvalitet på undervisningen! Säger Joel Königson, lärare på Herrgårdsskolan.

Det finns många likheter mellan judosportens värderingar och Herrgårdsskolans egna värderingar, som är ödmjukhet, respekt och lärande. Därför lärarna på skolan in judoföreningen att hålla i en idrottslektion.

-          Att vi låter undervisningen hänga ihop med skolans värdegrund är viktigt för oss. Det gör att vi lever som vi lär, och skapar ett ökat förtroende för vår skola.

Fakta om Herrgårdsskolan

Årskurser: Förskoleklass till årskurs 6

Antal elever: Cirka 300

Placering: Lindholmen

Läs mer om Herrgårdsskolan här

${loading}