Till sidans huvudinnehåll

På Oscar Fredriksskolan har man gått all-in under barnboksveckan

Publicerad 29 november 2021

Barnboksveckan firas i november då även den nationella läsdagen firas. På Oscar Fredriksskolan har eleverna och lärarna firat detta riktigt ordentligt.

Eleverna på Oscar Fredriksskolan har firat barnboksveckan på olika sätt. En del har gjort en bokpresentation av sin favoritbok och presenterat för klassen, en del har gjort författarporträtt och andra har läst för sina fadderbarn och gjort kahoot på temat. Kahoot är ett digitalt verktyg som gör det möjligt att skapa roliga frågesporter på ett enkelt sätt.

På fredagen fick alla som ville, både elever och personal, klä ut sig till valfri barnbokskaraktär. På den gemsamma rasten fanns en tipspromenad om barnböcker uppsatt för dem som ville gå.

  • Eleverna tyckte att det var roligt att arbeta med barnböcker. Dels för att det är något de själva väl känner till, dels för att de kunde utgå mycket från det egna intresset när de skulle välja favoritbok eller favoritförfattare att skriva om. Jag tror att både elever och pedagoger tyckte att utklädningen var roligast säger Petra Blom, lärare på Oscar Fredriksskolan.


${loading}