Till sidans huvudinnehåll
Illustrationsbild av Backaplan centrum med många höghus, vägar och grönska
Illustrationsbild på Backaplan centrum

Samrådsmöte för Backaplan centrum 16 och 23 februari 2022

Publicerad 11 februari 2022

Vill du veta mer om planen för Backaplan centrum? Då har du möjlighet att delta i våra samrådsmöten den 16 och 23 februari 2022. Projektledarna berättar om planerna – och du har möjlighet att ställa dina frågor.

Nu är du varmt välkommen att höra mer om detaljplanen för Backaplan centrum. Detaljplanen är själva hjärtat i det nya Backaplan . Här kommer handeln även i framtiden att vara en viktig del av Backaplan men den förändras och blir mer lik den som finns i central Göteborg. Och i planen finns även över 2 000 bostäder, förskolor, parker, idrottshall och kulturhus. Det är stora förändringar som planeras.

Vill du vet mer så har vi två samrådsmöten då du kan höra dem som arbetat med planen beskriva och förklara. Du kommer också att ha gott om tid att ställa dina frågor om planen.

Samrådsmöten

  • Samrådsmöte, genomförs digitalt, 16 februari klockan 17.30-19.00.
  • Samrådsmöte, genomförs digitalt, 23 februari klockan 17.30 – 19.00.

Mötena genomförs digitalt genom en livesändning. Om sitter vid en dator kan du delta på mötet genom en webbläsare. Men om du heller använder din telefon eller surfplatta kan du behöva ladda ner en kostnadsfri app, teams.
Du får en genomgång av bakgrunden till planen, var i processen vi befinner oss och så självklart en beskrivning av själva detaljplanen. Flera medlemmar från projektgruppen för detaljplanen kommer att vara med på mötet så att du ska få så bra svar som möjligt på dina frågor.  

Var kan jag se förslaget?        

Förslaget till ny detaljplan finns att läsa i sin helhet här.

Det ställs också ut på stadsbyggnadskontoret, Köpmansgatan 20, plan 1 och i Älvrummet, Lindholmen Science Park. Där kan du se det fram till och  med 16 mars.

Hur lämnar jag mina synpunkter?                    

Samråd pågår fram till den 16 mars 2022. Då kan du lämna dina tankar och synpunkter om området. Enklast gör du det genom att trycka på knappen "Lämna synpunkter" som du hittar om du följer den här länken. innan 16 mars, 2022. 

Hur ser tidplanen ut?

Det staden nu har tagit fram är ett samrådsförslag av planen. Samrådet syftar till att samla in information, önskemål och synpunkter i ett tidigt skede i arbetet. Du har möjlighet att lämna dina synpunkter och dela dina tankar fram till den 16 mars 2022 då samrådet avslutas.

Sedan bearbetats förslaget med den nya information som kommit in och ett nytt förslag tas fram. Vid granskningen ställs ett färdigt planförslag ut. Granskningsperioden planeras till 2023.

Om allt går enligt planerna förväntas detaljplanen att antas under 2024.


${loading}