Till sidans huvudinnehåll
En informationsskylt för flygande mattan, med personer som rör sig på mattan i bakgrunden.

Flygande mattan landar på sju platser i sommar

Publicerad 28 april 2023

I år har vi två flygande mattor, som tillsammans landar på sju olika platser. Mattan blir som en tillfällig park där du kan fika, leka eller ta en paus.

Flygande mattan

I långt mer än tusen år har sagor om flygande mattor fört människor bortom fantasins gränser där allt kan hända. När mattan landar blir den som en tillfällig park, ett vardagsrum eller lekplats – det är vi som besöker den som fyller den med upplevelser. Så håll i dig hårt och ta en titt utanför mattkanten när du flyger in. Vad kan göra din dag bättre? Skön musik, busig lek, nya vänner eller kanske helt enkelt paus från vardagens stress?

Vill du själv starta något kul på mattan – yogastund, bokklubb, mötesplats eller annat så är det fritt fram att göra det.

Ta plats i Barnens bestämmarstol

I år har en av de flygande mattorna fått sällskap av Barnens bestämmarstol, som också flyger med. Barnkonventionen är lag i Sverige. Det betyder att du som är 0 till 18 år har rätt att bli behandlad med respekt och att få möjlighet att säga din mening. Kanske kan en stol som leker med perspektiven också hjälpa dig att få perspektiv på barns rättigheter i samhället.

Här stannar Flygande mattan och Barnens bestämmarstol

I år har vi två flygande olika mattor. Barnens bestämmarstol följer med den andra mattan.

Flygande matta nummer 1

Den här mattan ligger på Kungstorget i maj, och sen i Frihamnen resten av säsongen fram till september.

Flygande matta nummer 2 och Barnens bestämmarstol

  • Maj: Axel Dahlströms torg
  • Juni: Dr Fries torg
  • Juli: Kortedala torg
  • Augusti: Vårväderstorget
  • September: Kvilletorget

En av flera sommarplatser i Göteborg

Göteborg ska vara en livlig, grön och trygg stad. För att nå det målet förvandlas varje år ett antal platser runt om i staden till sommarplatser som blir små oaser värda att strosa till och där man kan sitta, vila och umgås. Vi kallar det för Ta plats. Upptäck fler sommarplatser.

${loading}