Till sidans huvudinnehåll

Det råder eldningsförbud

Senast uppdaterad: 1 juni 2023 klockan 15:16

Göteborgs Stad har infört eldningsförbud för all eldning och grillning i skog och markområden som ligger så nära skog att elden lätt kan spridas dit. Eldningsförbudet gäller från 1 juni klockan 15.00 och tills vidare.

Förbjudet att elda i skog och mark inom kommunen

Lundenskolans kök lagar 3 600 portioner till hungriga fotbollsspelare varje dag

Publicerad 21 juli 2022

Det är färgrikt i Lundenskolans matsal. Röda, gröna och randiga lag sitter i grupper och äter kycklinggryta. Peter Skånberg arbetar i Lundenskolans skolrestaurang, men hoppar nu in och arbetar under de stora cuperna. ”Det är god mat”, förklarar William från Hamburg i sin randiga fotbollströja.

— Jag arbetar i skolresturangen för att jag älskar barn och är kock. Och så gillar jag initiativet som Partille Cup och Gothia Cup står för, förklarar Peter Skånberg.

Tillsammans med Anna Nyström som också arbetar som kock på Lundenskolan, samt Sikne Bahsson som arbetar på Sandeklevsskolan. Dessutom finns det alltid tre vuxna och ett antal ungdomar som hjälper till i köket. 700 portioner skickas till andra skolor i området

Men det är tuffa dagar. Han arbetar 12 – 14 timmar om dagen och går cirka 18 000 steg.

— Bara lagen pratar med oss kan de få mat dygnet runt, förklarar han.

Just i dag serveras thai-kycklinggryta med ris. Det finns också en matig salladsbuffé som ska mätta även om de vanliga mattiderna inte passar med lagens spelschema. Och till alla stora måltider serveras svenskt kyckling eller nötkött.

Väl förberett

Ingredienserna och recepten är klara och levererade i god tid.

— Till exempel i dag är det 60 gram kyckling per barn. Att vi har så goda underlag och ett bra kök att arbeta i gör det lätt för alla. Och ungdomarna är ju nöjda, säger han och visar med armen ut i matsalen.

Det är annorlunda än en vanlig dag på Lundenskolan. Då lagar köket cirka 1 650 portioner.

Peters Telefon ringer:

— Nu undrar de var maten är säger han, stänger locket på 200 liter kycklinggryta och öppnar telefonen.${loading}