Till sidans huvudinnehåll

Det råder eldningsförbud

Senast uppdaterad: 1 juni 2023 klockan 15:16

Göteborgs Stad har infört eldningsförbud för all eldning och grillning i skog och markområden som ligger så nära skog att elden lätt kan spridas dit. Eldningsförbudet gäller från 1 juni klockan 15.00 och tills vidare.

Förbjudet att elda i skog och mark inom kommunen
Göteborgs Stad medverkar i West Pride

Göteborg – en stad för alla

Publicerad 27 april 2023

Göteborgs Stad har tillsammans med övrig offentlig sektor ett ansvar för att allas mänskliga rättigheter blir verklig­het. Stadens arbete i förskolor, skolor, idrottshallar, fritidsverksamheter och andra kommunala verksamheter handlar ytterst om att tillgodose de mänskliga rättigheterna. Dessa ser olika ut, men rätten att leva ett fullgott liv är grund­läggande.

Göteborgs Stad medverkar i West Pride

En del av arbetet för mänskliga rättigheter är att staden årligen medverkar i kulturfestivalen West Pride där bland annat medarbetare har möjlighet att höja kompetensen kring normmedvetenhet och hbtqi. Festivalen arrangeras av föreningen West Pride för att uppmärksamma hbtqi-personers livssituation genom konst och kultur. 2023 års upplaga pågår mellan den 5 och 11 juni.

Under West Pride har Göteborgs Stads medarbetare och chefer möjlighet att under arbetstid delta i festivalen och en rad aktiviteter såsom seminarier och workshops för att höja kompetensen om mänskliga rättigheter. Aktiviteterna arrangeras i bibliotek, kulturhus och andra verksamheter. Syftet är att skapa ett hållbart, inkluderande och öppet Göteborg.

I anslutning till West Pride kommer det att flaggas regnbågsfärgat i två veckor vid kommunala byggnader, i receptioner och väntrum. Staden finns också representerad i Bältespännarparken i Pride Park 8 – 10 juni, där olika kommunala verksamheter kan svara på frågor och ta emot synpunkter i Göteborgs Stads tält. I Pride House på Stadsbiblioteket kommer flertalet seminarier, föreläsningar och debatter att äga rum.

Den 10 juni kommer olika verksamheter från Göteborgs Stad att delta samlat i Pride Parade bakom banderollen med budskapet Göteborg – en stad för alla.

Välkommen till en utbildning i grundläggande normmedvetenhet med fokus på hbtqi!

Det är viktigt att ständigt uppdatera sig i frågor om hur anställda i Göteborgs Stad bemöter våra kollegor, besökare och brukare på bästa sätt. I denna utbildning ges grundläggande kunskaper i vad normmedvetenhet innebär och vad hbtqi står för. 

Utbildningarna ges under festivalen i samarbete med Stora Teatern, kompetenscentrum främjande och förebyggande – barn och unga samt kompetenscentrum om våld i nära relationer. Målgruppen är alla medarbetare och chefer i Göteborgs Stad.

Utbildningen är kostnadsfri och det går att välja mellan två olika tillfällen:

8 juni, kl. 13:00 - 16:00
9 juni, kl. 09:00 - 12:00

Plats: Stora Teatern, Kungsparken 1, 411 36 Göteborg

Anmäl dig själv/din verksamhet till utbildningen

Skriv ut ett blad med information och sätt upp på din arbetsplats

För frågor eller mer information om Göteborgs Stads medverkan i West Pride:

Projektledare: Safaa Daoud
E-post: safaa.daoud@kultur.goteborg.se 

Göteborgs Stad arbetar med mänskliga rättigheter året om

${loading}