Till sidans huvudinnehåll

”Vi är jätteglada över vårt nya skolhus”

Publicerad 5 september 2023

Nyligen invigde elever och medarbetare Brunnsboskolans nya skolhus och skolgård. ”Skolan är fin och mycket fräschare än vår gamla”. ”Det jag gillar bäst är den nya skolgården”, berättar två elever i årskurs tre.

Det två senaste åren har Brunnsboskolan renoverats och byggts ut. Bland annat har de äldsta byggnaderna rivits för att ge plats åt ett nytt och större skolhus som nu äntligen står klart.

I det nya skolhuset ryms- förutom 400 elever – också fritids, myshörnor, personalrum, ateljéer, särskilda undervisningsrum, elevhälsa och två trapphus med elevernas konst på väggarna.

I Brunnsboskolans nya skolhus är inget klassrum det andra likt
"Det nya huset är byggt för kreativitet, med variation mellan rummen. Det är mycket lugna färger och en bra ljudmiljö vilket gör att våra elever kan tänka bra och koncentrera sig i skolan. Och vad som är extra roligt är att eleverna varit med och skapat konsten till skolan", säger Ing-Marie Christenson Warg, rektor på Brunnsboskolan.


Invigning och rundvandring på skolan
Vid invigningen blev det både sång, tal och bandklippning. Dessutom serverades en extra god lunch till alla elever - hamburgare och kladdkaka. Två elever i årskurs tre bjöd också på en rundvandring i skolan och berättade om de olika rummen.

”Vi är jätteglada över vårt nya skolhus”, säger en av eleverna.

En bild som visar klädsel, person, leende, byggnad

Automatiskt genererad beskrivning


${loading}