Till sidans huvudinnehåll

Det råder eldningsförbud

Senast uppdaterad: 1 juni 2023 klockan 15:16

Göteborgs Stad har infört eldningsförbud för all eldning och grillning i skog och markområden som ligger så nära skog att elden lätt kan spridas dit. Eldningsförbudet gäller från 1 juni klockan 15.00 och tills vidare.

Förbjudet att elda i skog och mark inom kommunen
Visionsbild av hur Lisebergs nya vattenparks entré skulle kunna se ut.

Nu börjar bygget av Lisebergs vattenpark

Publicerad 12 november 2020

Efter positivt beslut i Lisebergs styrelse och ett undertecknat avtal med byggentreprenören NCC kan nu arbetet med Lisebergs vattenpark inledas på riktigt. Vattenparken – som fått namnet Oceana – planeras stå färdig om drygt tre år.

2017 sa kommunfullmäktige i Göteborg ja till Lisebergs expansionsplaner med upplevelsehotell och vattenpark inomhus i anslutning till nöjesparken och i oktober 2019 startade bygget av Liseberg Grand Curiosa Hotel. Nu påbörjas även byggnationen av vattenparken, efter att projektets kalkyler godkänts i Lisebergs styrelse.

Vattenparken, som får namnet Oceana, kommer likt hotellet få en tematisering inspirerad av Göteborgs historia och det Ostindiska Kompaniet i kombination med Lisebergs eget unika DNA.

Vattenparken, som får namnet Oceana, kommer likt hotellet få en tematisering inspirerad av Göteborgs historia och det Ostindiska Kompaniet i kombination med Lisebergs eget unika DNA.

10 000 kvadratmeter badyta

Det blir en vattenupplevelse olik allt annat som finns på marknaden i Skandinavien idag. Med en badyta på nästan 6000 kvadratmeter inomhus och 4000 kvadratmeter utomhus kommer gästerna att kunna njuta av allt ifrån inomhussandstränder till fartfyllda åk.

– Min personliga favorit är ”boomerangon”. I den åker du sex personer samtidigt. Det känns fantastiskt att kunna erbjuda den här typen av upplevelser inomhus och därmed anpassade för vårt svenska klimat, säger Thomas Sjöstrand, vd för Lisebergs Jubileumsprojekt.

Halv miljon besökare om året

Lisebergs styrelseordförande Christer Holmgren (M) är både stolt och förväntansfull inför byggstarten:

– Det här är precis vad destinationen Göteborg behöver för att få igång turistnäringen igen efter Coronakrisen. Vattenparken kommer att kunna ta emot en halv miljon besökare om året och generera 185 000 extra gästnätter till staden. Det kommer att ge nytt liv till en krisande bransch, säger Christer Holmgren.

”Vattenparken kommer att kunna ta emot en halv miljon besökare om året och generera 185 000 extra gästnätter till staden. Det kommer att ge nytt liv till en krisande bransch.”

Med totalt 14 attraktioner och rutschkanor och upp till 1 750 samtida gäster blir Oceana en av de största vattenparkerna i norra Europa.

Kostnaden för att bygga vattenparken beräknas landa på drygt en miljard kronor.

Visionsbilder av Lisebergs nya badhus

Förslag på hur badhuset skulle kunna se ut på insidan, bild uppifrån.

Visionsbild av hur det skulle kunna se ut inifrån badhuset med rutschkanor.

Visionsbild av hur det skulle kunna se ut inifrån badhuset med rutschkanor.

Visionsbild av hur Liseberg med sitt nya badhus och omgivning kan se ut när det är färdigt.

För dig som vill veta mer

${loading}