Till sidans huvudinnehåll

Student från Georgien gjorde succé på Önneredsskolan

Publicerad 25 februari 2020

Önneredsskolan vill öppna upp skolan mot världen. De har flera utbyten med andra skolor runt om i världen och i höstas tog de emot en student från Georgien som höll några lektioner för eleverna. – Det var verkligen en succé och väldigt givande för både eleverna och för mig, säger David Geiser Mellkvist som är SO-lärare på skolan.

Under en vecka var studenten på Önneredsskolan. Eleverna i årskurs 8 skulle ha tema kommunikation och eftersom hon själv har en bakgrund inom ämnet handlade lektionerna om det.  

– Hon föreläste om Georgien, hur sociala medier fungerar där, om Rysslands mediekanaler och om det politiska systemet. Det var verkligen succé! Eleverna hade många frågor och de fortsatte att ställa frågor även när lektionen var slut, säger David Geiser Mellkvist som är SO-lärare på Önneredsskolan 7-9 och den som samordnade lektionerna tillsammans med studenten.  

Givande att bryta mot traditionell undervisning

Enligt David var besöket väldigt givande.

– Det var kul att bryta mot den traditionella undervisningen. Att lektionerna var på engelska och handlade om ett land där eleverna var ganska blanka på information gjorde det också extra intressant. Eleverna tog verkligen till sig det hon sa och många har fortsatt att prata om det även efteråt.  

Fakta: Önneredsskolans internationella fokus

Önneredsskolan finns ett stort internationellt fokus som också används mycket i undervisningen. Skolan har flera utbyten med andra skolor, framför allt i USA. Till våren kommer elever från USA att besöka skolan. Önneredsskolan har också flera samarbeten med andra nordiska länder.

Önneredsskolan har ungefär 950 elever och har tre enheter: F-3, 4-6 och 7-9.

Skolan ligger i Västra Göteborg. Du tar dig enklast till skolan genom att ta buss 94 från Frölunda Torg till Juteskärsgatan. Resan tar ungefär 10 minuter.

Fakta: Europeisk volontärtjänst

Europeisk volontärtjänst är ett EU-program som ger unga vuxna mellan 18 och 30 år möjlighet att vara verksam i ett annat europeiskt land i upp till ett år. Studenten från Georgien var volontär i ett annat projekt i Göteborg när hon fick frågan om hon ville besöka Önneredsskolan under en vecka, vilket hon ville. Detta gjordes som ett pilotprojekt för att se hur grundskoleförvaltningen kan arbeta med Europeisk volontärtjänst framöver.

Om du är intresserad och vill veta mer kan du kontakta Marie Svensson som är planeringsledare för internationellt arbete på grundskoleförvaltningen. Henne når du på marie.3.svensson@grundskola.goteborg.se.

Här kan du läsa mer om hur grundskoleförvaltningen arbetar med EU och internationellt arbete.


${loading}