Till sidans huvudinnehåll
SRHR-busen med personal utanför

SRHR-bussen besöker Huldas hus

Publicerad 20 november 2023

Den 22 november, 6 och 13 december kommer Västra Götalandsregionens SRHR-buss till Huldas hus. Då kan kvinnor som saknar fast boende gå på ett kostnadsfritt drop-in-besök för att prata om sexuell hälsa.

SRHR-bussen är en mobil sexuell hälsa-mottagning för alla invånare i Västra Götalandsregionen. I bussen går det bland annat att testa sig för könssjukdomar, ta gynekologiskt cellprov och få preventivmedelsrådgivning. Bussen rullar regelbundet på vägarna i Västra Götaland och i november och december stannar den till utanför Huldas hus, som är en mötesplats för kvinnor som saknar fast boende.

Bussen står parkerad på Karl Johansgatan 31, vid entrén till Huldas hus den 22 november, 6 och 13 december och det är drop-in mellan kl. 11-15. Alla är välkomna och besöken i bussen är kostnadsfria.

- Vi hoppas att alla medarbetare i staden som möter vår målgrupp ska tipsa om bussen. Vi vill göra det enklare för kvinnor i vår målgrupp att ta del av allt det som bussen erbjuder, säger Anna Karlsson, fältsekreterare på Huldas hus.

Mer om SRHR-bussen

Syftet med bussen är att tillgängliggöra SRHR (Sexuell och Reproduktiv Hälsa och Rättigheter). Bussen erbjuder samtal om sexuell hälsa, provtagning för sexuellt överförbara infektioner, gynekologisk cellprovtagning och preventivmedelsrådgivning. SRHR-bussen vänder sig till alla invånare i alla åldrar i Västra Götalandsregionen. Alla besök i bussen är kostnadsfria. För mer information: www.vgregion.se/srhrbuss


${loading}