Till sidans huvudinnehåll
Foto: Biljana Antonijevic

Nytt bibliotek invigs på Frölunda Torg

Publicerad 18 oktober 2023

Biblioteken i Göteborg öppnar ett pop up-bibliotek på Frölunda Torg lördagen den 28 oktober. Välkommen att fira invigningen klockan 12-14!

Snart öppnar ett tillfälligt bibliotek på Frölunda Torg. Frölunda bibliotek pop up är ett bibliotek med full service om än i mindre skala. Här kan du använda dator, wifi och skrivare, läsa tidningar och så klart låna, reservera och lämna böcker, film, tv-spel och musik. Även Medborgarkontoret kommer ha sin verksamhet i lokalen.

Anledningen till att kulturförvaltningen öppnar ett pop up på Frölunda Torg är att ordinarie Frölunda bibliotek i Frölunda kulturhus har stängt för renovering och öppnar först i september 2024.*

– Ända sedan vi började arbetet med att hitta en tillfällig lokal under stängningen har vi sett fram emot att se göteborgarna fylla biblioteket. På invigningen bjuds det på musik och olika aktiviteter, men framför allt är det ett tillfälle för alla att utforska sitt bibliotek. Vi är glada att fortsatt kunna erbjuda en biblioteksservice med ett brett litteraturutbud, programverksamhet, datorer och mycket mer, och vi ser särskilt fram emot de nya möten och samarbeten som platsen kommer innebära, säger Paula Wahlbom, enhetschef Frölunda kulturhus och Frölunda bibliotek.

Program invigning 28 oktober

  • Kl. 11.55 Musik. A.M.E Anna Maria Engberg, musiker, kompositör och scenkonstnär.
  • Kl. 12.05 “Kvällarna på Pärlan” av Claes Hylinger är utsedd till årets bok av Göteborg läser. Författaren och Göteborgskännaren Kristian Wedel introducerar boken som ska få så många göteborgare som möjligt att läsa och mötas över samma bok.
  • Kl. 12.30 Poesi: Nada Oraham, lokal poet, läser poesi på arabiska och svenska.
  • Kl. 13 Tal av Pär Johansson, kulturnämndens ordförande, och Jonna Ulin, avdelningschef Göteborgs bibliotek och kulturhus.
  • Kl. 13.30 Dansföreställningen “Motsatser” med dansgruppen Embla.
  • Kl. 14 Musik och avslutning. A.M.E Anna Maria Engberg, musiker, kompositör och scenkonstnär.

Frölunda bibliotek pop up

Plats: Frölunda Torg, plan 2, hus H, nära Åhléns entré.
Öppettider: Måndag–fredag kl. 10–20 samt lördag–söndag kl. 10–18  

Öppettider Medborgarkontoret 

Måndag–torsdag kl. 10–15, lunchstängt kl. 12–13  
Varmt välkommen till Frölunda bibliotek pop up som har öppet alla dagar i veckan!

* Frölunda Kulturhus är för tillfället stängt på grund av ventilationsbyte. Reception, kafé och kulturhusverksamheten planerar att öppna tidigast under mars 2024.

${loading}