Till sidans huvudinnehåll
Den 9 juni firar Masthuggskajen att Masthamnsgatan, eller Nya Lång som den kallas, vaknat till liv. Gatufesten på Nya Lång pågår klockan11-15.

Masthuggskajen bjuder in till gatufest på Nya Lång

Publicerad 31 maj 2023

Nu börjar Masthamnsgatan, Göteborgs nya långgata, vakna till liv. Det är långt ifrån klart, men Nya Lång är på gång och flera verksamheter har redan slagit upp portarna i fastigheterna. Därför bjuder projekt Masthuggskajen in till gatufest mitt i bygget.

På Masthuggskajen planeras för mötesplatser som ska passa så många som möjligt. Olika typer av verksamheter ska locka fram ett myllrande gatuliv. Stadsdelen har redan idag ett kulturutbud i den östra delen av området och utmed Långgatorna som kan vidareutvecklas till ett attraktivt kulturcentrum. Och redan nu är alltså Masthamnsgatan, Nya Lång, öppen för besökare.

Myllrande gatuliv och ny göteborgsmark

Det kommunala fastighetsbolaget Älvstranden Utveckling AB är en del av byggkonsortiet Masthuggskajen som nu bjuder in till gatufest den 9 juni på Masthamnsgatan. Bolaget genomför även grundläggningen av halvön på Masthuggskajen som får en totalyta på cirka 20 000 kvm, blir cirka 200 meter bred och kommer sträcka sig 100 meter ut i älven. När det är klart kommer halvön att fyllas med bostäder, kontor och ett levande kajstråk med butiker, restauranger med mera som gör halvön intressant att besöka.

I stadsdelen ska det byggas cirka 1 300 nya bostäder, uppemot 6 000 arbetsplatser, två förskolor och ett hotell. Det kommer också att byggas två parker. En större – Järnvågsparken – som byggs på överdäckningen av Götatunneln där det idag är parkeringsplatser. Och en mindre – Masthuggsparken – som ansluter till Masthuggstorget i den västra delen av området.

Gatufesten

Den 9 juni firar vi att Mathamnsgatan är full av liv och verksamheter. Kom förbi och lyssna till musik, dansa till lunch beat, kolla in konstutställning, gå guidade turer och det ges chans att provsmaka det som redan öppnat.

  • Var: Masthamnsgatan. (Nya Lång)
  • Vad: Gatufest med mat, musik och kultur.
  • När: Fredag 9 juni, kl 11.00-15.00

Läs mer om gatufesten i Facebook-evenemanget

Programmet uppdateras kontinuerligt.


${loading}