Till sidans huvudinnehåll

Det råder eldningsförbud

Senast uppdaterad: 1 juni 2023 klockan 15:16

Göteborgs Stad har infört eldningsförbud för all eldning och grillning i skog och markområden som ligger så nära skog att elden lätt kan spridas dit. Eldningsförbudet gäller från 1 juni klockan 15.00 och tills vidare.

Förbjudet att elda i skog och mark inom kommunen
Bild på Omställningslabbets huvudbyggnad med byggställning. Byggnaden är målad i grönt med vita mönster.

Nu bygger vi upp Omställningslabbet i Frihamnen

Publicerad 26 januari 2023

Nu gör vi oss redo inför sommarens jubileumsfirande. Torsdagen den 19 januari började vi bygga upp Omställningslabbet, en del av Prototyp Göteborg som kommer förvandla delar av staden till en utställning för hållbar stadsutveckling.

Omställningslabbet kommer fungera som en prototyp för en fysisk mötesplats, till för att samskapa, testa idéer och utveckla andra prototyper för hållbar stadsutveckling. I filmen kan du se hur Omställningslabbet börjar ta form. 

Syntolkning av film:

Filmen går i uppsnabbat tempo och inleds med en vy över delar av Frihamnen, Hisingsbron och Läppstiftet. Därefter visas hur två personer i orange varseljackor pekar åt en kranbil vart den ska åka, hur ett stödben sätts ut i marken, kranbilen som lyfter gamla slitna containrar och en gammal båthytt och hur den placerar dessa på marken. Filmen avslutas med översiktsbilder av hur containrarna och båthyttarna står som i ett u och bildar en innergård. Här finns även träd placerade runtom. När filmen är slut visas Prototyp Göteborgs logotyp med texten ”staden som utställning”, följt av 400-årsjubileumets logotyp och sist logotypen för Göteborgs Stad.

Om Prototyp Göteborg - Staden som utställning

Vi är en del av Göteborgs 400-årsjubileum och Göteborgs Jubileumsfirande sommaren 2023. Stadens offentliga rum blir då en utställningsarena för initiativ som arbetar för att påskynda en hållbar omställning. Sommaren 2023, i samband med att Göteborg firar 400 år, blir stadens offentliga rum till en utställningsarena under namnet Prototyp Göteborg.

Prototyp Göteborg projektleds av stadsbyggnadsförvaltningen och Göteborg & Co, Göteborgs Stad.


${loading}