Till sidans huvudinnehåll
Skrinnarhallens isytor

I slutet av oktober öppnar Ruddalens skrinnarhall

Publicerad 5 oktober 2023

Skrinnarhallen som varit stängd för renovering de senaste åren planeras öppna lördag 28 oktober. Då ska hallen öppna för föreningar, skolor och allmänhetens åkning. Tanken var att skrinnarhallen skulle öppna några veckor tidigare för föreningar och skola. Detta är inte möjligt på grund av ogynnsamma väderförhållanden och försenade leveranser.

Skrinnarhallen består av en ispist, isrink och en ny isyta på 2 100 kvadratmeter. I skrinnarhallen har de gamla kylrören som låg i grusbädd bytts ut och nya har gjutits in i betong. Det innebär att kylningen blir effektivare och att hallen får en mer flexibel användning då betongytorna även kommer kunna användas för barmarksaktiviteter de varma månaderna. 

Planen var att skrinnarhallen skulle öppna i början av oktober. Men en kombination av varma väderförhållanden och svårigheter att få tag på reservdelar har gjort att det nya preliminära öppningsdatumet är lördag 28 oktober.   

 – Det är positivt att vi får mer isyta, det gynnar föreningar, skolor och allmänhet. Från och med att skrinnarhallen öppnar kommer alla isytor, både i ishallen och skrinnarhallen, vara bokningsbara för föreningar och skola, säger Andreas Nilsson, enhetschef på idrotts- och föreningsförvaltningen.

I ishallen kommer vi ha allmänhetens åkning på loven och vi planerar även att öppna skrinnarhallen för allmänheten på höstlovet.


${loading}