Till sidans huvudinnehåll
Rektor Anders Wallin kan få pris för sitt arbete under flyktingkrisen, bland annat. Foto: Nicklas Elmrin.

Anders Wallin, rektor i Göteborg, kan bli årets skolledare

Publicerad 21 februari 2024

Anders Wallin är rektor för fyra kommunala grundskolor i Göteborg. Han är nu också en av tre finalister som kan få pris för att vara en skicklig rektor. – Ledarskapet är en del, men det viktigaste är arbetet vi gör tillsammans på skolan. Det handlar om att alla på skolan jobbar mot samma mål, säger Anders Wallin.

”Det kostar inget att vara snäll”

Anders Wallin är rektor på Montessoriskolan Elyseum, Johannebergsskolan Estetiska, Johannebergsskolan Montessori och Gustaviskolan. För honom är medarbetarna viktiga.

- Jag försöker ha ett ledarskap med humor och distans, arbeta med tillit och låta hjärtat vara med. Det kostar inget att vara snäll, säger Anders Wallin.

Från juryns motivering

”Anders är en stabil och professionell ledare som över tid gjort stora insatser för såväl sina egna verksamheter som för skolledarprofessionen generellt genom ett uthålligt förbättringsarbete med utbildningskvaliteten i fokus.”

Ta del av hela motiveringen här.

Om Skolledarpriset

Stora Skolledarpriset är Sveriges största pris för skolledare och delas ut vartannat år i samband med Nordiska Skolledarkongressen. I år delas priset ut den 19 mars 2024 i Göteborg.

Läs mer om skolledarpriset på Skolledarnas webbplats.

${loading}