Till sidans huvudinnehåll

Coolt att få träna simning i skolan

Publicerad 16 maj 2019

Alla elever i årskurs 6 på Bergsjöskolan kan simma! Eric Nilsson, som är idrottslärare menar att simträningen stärker elevernas självförtroende, speciellt hos dem som behöver det mest. - De kan så mycket mer än de tror, säger Eric.

Simträningen görs tillsammans med simskolan och är en del av idrottsundervisningen i skolan. En särskild satsning har pågått i östra Göteborg sedan 2014 och riktar sig framför allt till elever i årskurs 3 till 6. Eleverna erbjuds att träna simning utifrån det behov som finns.

Vissa kanske inte har möjlighet att lära sig simma annars

Dora och Milja som går i sexan på Bergsjöskolan har simmat två gånger i veckan sedan de gått i fyran:

- Det är coolt att få träna simning här i skolan. Vissa kanske inte har möjlighet att lära sig simma annars. Vi fick en pokal och glass som belöning för att alla i klassen kan simma, det känns bra, säger de.

Stärker hälsan

Eric Nilsson som är inne på sitt femte år med simundervisningen tycker att det känns meningsfullt att få följa elevernas utveckling:

- Många elever är måna om att lära sig simma. Simundervisningen ger eleverna något annat än det de får vanligtvis i klassrummet - det stärker hälsa, självförtroende och hjälper dem att övervinna rädslor, avslutar Eric.

Fakta Bergsjöskolan

På Bergsjöskolan går omkring 400 elever med olika bakgrund från förskoleklass till årskurs 9 samt grundsärskola. Skolan ligger i östra Bergsjön nära Rymdtorget. För skolan är det viktigt att kunskapen står i centrum och att eleverna får utvecklas i en inspirerande och trygg lärmiljö. Målet är att ge eleverna de bästa förutsättningarna för en framgångsrik framtid.

Läs mer om Bergsjöskolan

${loading}