Till sidans huvudinnehåll

Ungdomarna från Min Resa är tillbaka

Publicerad 10 maj 2023

I maj bjuder ungdomarna som medverkar i Kulturskolans föreställning Min Resa på två föreställningar. Den 10 maj på Folkteatern och den 31 maj i Bältespännarparken är det dags. "Det handlar om att ungdomarna ska kunna uttrycka sig genom kultur, för i Kulturskolan är de fria att tänka och tycka vad de vill", säger Malin Claesson Wennergren som är projektansvarig.

Min Resa är en konsert med sång och dans där ungdomarna har skapat text och musik utifrån temat Min Resa, som kan vara både den inre och yttre resan. Det är tio ungdomar som kommer stå på scenen. De går i ämnena blås, stråk, musikproduktion, dans och sång på Kulturskolan.

Upprinnelsen till projektet Min Resa var att nå så många ungdomar som möjligt genom kultur. Och eftersom jag verkar i Nordost så blev den koncentrerat hit, säger Malin Claesson Wennergren som är projektansvarig och arbetar som sånglärare och med musikproduktion på Kulturskolan i Göteborgs Stad.

En bok med samma namn

Det var Malin Claesson Wennergren som startade projektet Min Resa 2018. Det började med att ungdomar från Kulturskolan Nordost arbetade med projektet ”Vi äger staden”. Projektet handlar om att ungdomar ska få ta plats i det offentliga rummet med sin konst och om delaktighet och inflytande. Frågorna som ställdes var bland annat om de ungas röst räknas och på vilka villkor man får uttrycka sig och inta det offentliga rummet som ung.

Det hela resulterade i en bok med samma namn. Bilderna och texterna från projektet var även en del i ”Staden fyller 400 år” 2021 och fanns också med i utställningen ”Min resa”, säger Malin Claesson Wennergren.

Onsdagen 10 maj tar de plats på Foajéscenen hos Folkteatern med konserten Minresa och den 31 maj är de på jubileumsfesten i Bältespännarparken.

Alla är mycket välkomna. Det kostar inget och det är bara att komma utan att boka, säger Malin Claesson Wennergren.

Vill du veta mer om Kulturskolans jubileumsprogram? 

Tänk dig en folkfest med stark göteborgsprägel, där det kommer att låta, smaka, dofta och dansas i fyra dagar. Precis så kommer det bli under jubileet när Göteborg firar 400 år. Kulturskolan deltar med workshops och program i Bältespännarparken och i Frihamnen. Kulturskolan kommer även spela orkester för H.K.H Kungen med Blown away. Hjärtligt välkomna! Här kan du läsa hela Kulturskolans spännande program.


${loading}