Till sidans huvudinnehåll
En illustration för Göteborgs 400 år jubileumsfirande

Musik, dans, teater och skapande för de yngsta i Jubileumsparken!

Publicerad 22 maj 2023

Göteborg fyller 400 år och det ska vi förstås fira! Under hela sommaren kommer staden erbjuda en hel palett med aktiviteter. Det stora firandet sker i Frihamnen under Jubileumsfestivalen 2–5 juni och där kommer förskoleförvaltningen vara på plats.

Jubileumsfestivalen i Frihamnen 5 juni

Den 5 juni bjuder förskoleförvaltningen in stadens yngsta medborgare till Jubileumsparken i Frihamnen för en dag fylld av sång, musik, läsning, dans, teater och skapande.
Varmt välkomna!

Dagens program:

11.00 -15.00 Återvinningsslöjd med Noomi Edvardsson
Kom och skapa och slöjda av kasserat material, gå loss på material som uppmuntrar fantasi och lekfullhet.​ Att använda kasserat material som en självklar bas i förskolans skapande är värdefullt både för barnens kreativitet och miljön.

11.30-12.00 Musik är ett språk som alla förstår med El Sistema
Musikframträdande av och med Hammarkullegatans 3 förskola och Teresa Hedborg​.
”Att lära sig spela instrument tillsammans med andra ger inte bara nya vänner, nya kunskaper och ökad självkänsla. Det ger också en social fostran som barn har nytta av hela livet.”

12.30-13.00 Dansa en bok med Evelina Lindahl
Vi läser en bok och dansar det vi har läst. Barnen får använda sin kreativitet och bestämma hur vi ska dansa. Ett lustfyllt sätt att läsa, tolka och röra på sig!

14.00-14.30 Nasse hittar en stol med teater Trampolin
Björnen Nasse ser något han aldrig sett förut. En stol! Men vad är en stol? Vad ska man med en sådan till? Nasse undersöker tillsammans med publiken vad stolen är för något och hur man kan och ska göra med den.

Efter en bok av Sven Nordqvist, regi Lasse Beischer.​

Läs mer om firandet här! https://www.facebook.com/events/6149157391841817/?ref=newsfeed

${loading}