Till sidans huvudinnehåll
Nylagda snabba löparbanor på Slottsskogsvallens friidrottsarena
Nylagda snabba löparbanor på Slottsskogsvallens friidrottsarena

Slottsskogsvallens friidrottsarena öppnar 8 juli

Publicerad 3 juli 2024

Renoveringen av Slottsskogsvallens friidrottsarena är inne på sluttampen. När arenan öppnar nästa vecka kommer den att ha nyrenoverade supersnabba löparbanor och flexibla hoppbanor som gör att hoppgrenarna kan vändas beroende på vindriktning.

Dessutom har en rejäl kvalitetshöjning av arenan gjorts som innebär att den uppfyller de högsta kraven enligt internationella standarder för friidrottsarenor, klass 1-arena. Detta innebär att Slottsskogsvallen nu klarar större evenemang och mästerskap.

Bland annat har löparbanorna lagts om med en beläggning som är en av de snabbaste på marknaden, ansatsbanorna i stav och längd/tresteg har gjorts dubbelriktade för att kunna vändas beroende på vindriktning.

- Vi är glada över att kunna öppna Slottsskogsvallens friidrottsarena i tid för sommarens stora evenemang, Världsungdomsspelen och Veteran-VM. Det är många som har jobbat hårt för att tidplanen ska hållas.  Nu har vi en centralt belägen friidrottsarena i Göteborg av främsta klass såväl för träning som stora tävlingar på elitnivå. Vi hoppas att upprustningen leder till att det söks fler stora evenemang till denna anrika arena, säger Per Tedenrud enhetschef idrotts- och föreningsförvaltningen.

Även Slottsskogsvallens idrottscentrum har renoverats invändigt, där man bland annat bytt ventilationen, lagt om tak och gjort tätningar i brandceller. Detta arbete blev klart i början av maj.

I sommar och höst kommer Slottsskogsvallen vara värd för en rad spännande evenemang och aktiviteter, bland annat Världsungdomsspelen 5–7 juli och  Veteran VM Master 13–24 augusti. 

${loading}