Till sidans huvudinnehåll

Snart har alla Göteborgs kommunala skolor nya och säkrare lås

Publicerad 3 november 2023

”De nya låsen ska framför allt öka säkerheten på skolorna. Men också bidra till att skolornas lokaler används mer av idrottsföreningar och liknande”, säger Kristian Johansson, säkerhetschef på grundskoleförvaltningen. Innan årets slut kommer alla kommunala skolor i Göteborg ha de nya låsen.

”En stor fördel är att vi nu enkelt kan spärra borttappade nycklar. Vi slipper därför byta ut alla lås på en skola om någon tappar bort sin nyckel, vilket vi behövde göra tidigare när en huvudnyckel försvann. Det är både säkrare och billigare för skolorna” säger Daniel Bergener som är samordnade för vaktmästeriet på skolorna i centrum.  

 

De nya låsen underlättar vid cuper

”Jag har jobbat med de nya låsen sedan i våras och tycker att dessa är bra! Det var ofta problem när skolornas lånades ut vid cuper när vi fortfarande hade våra gamla lås” säger Daniel och fortsätter:

”Nu är det mycket mindre skador på låsen och vi har en större kontroll över vilka salar som används. Det gör cuperna både säkrare och billigare. De nya låsen har därför underlättat vid cuper”.   


${loading}