Till sidans huvudinnehåll
Bild på målningar på asfalten på Gröna Gatan. Färgglada blommor och prickar syns på denna bild. Det syns även en färgbunke och en mnniskas hand med en pensel. Bredvid syns fötterna på tre personer som står bredvid den som målar.
Gröna gatan är prydd med vackra målningar.

Plats för färg på Gröna gatan

Publicerad 28 april 2023

På Gröna gatan finns Göteborgs första konstmarkmålning på en gata. Målningen är ett sätt att ge plats till färg och konstnärlighet på stadens gator.

I ett samarbete mellan Göteborgs Stad, Ta plats och Sätt färg på Göteborg har konstnären Hanna K-L tolkat skolbarns tankar om framtiden och vad de vill säga till världen. Konstverket är en del av 21 km Konst – en konststräcka som löper mellan Blå stället i Angered och Röda Sten Konsthall vid klippan. Konstverket är en del av stadens 400-års-jubielum. Du kan läsa mer om konststräckan och planera din egen gång- eller cykelrutt för att se konstverken på Sätt färg på Göteborgs hemsida.

Gröna gatan är förutom ett konstverk också en gångfartsgata och här får de gående ta plats. Markmålningen och sittmöblerna är också ett sätt att uppmärksamma att gatan är en gångfartsgata. Här får du cykla och köra, men i gångfart och du måste lämna företräde för de som går.

En av flera sommarplatser i Göteborg

Göteborg ska vara en livlig, grön och trygg stad. För att nå det målet förvandlas varje år ett antal platser runt om i staden till sommarplatser som blir små oaser värda att strosa till och där man kan sitta, vila och umgås. Vi kallar det för Ta plats. Upptäck fler sommarplatser.

Bild på målningar på asfalten på Gröna Gatan. Färgglada blommor i rosa och gula nyanser syns på denna bild.

${loading}