Till sidans huvudinnehåll

Det råder eldningsförbud

Senast uppdaterad: 1 juni 2023 klockan 15:16

Göteborgs Stad har infört eldningsförbud för all eldning och grillning i skog och markområden som ligger så nära skog att elden lätt kan spridas dit. Eldningsförbudet gäller från 1 juni klockan 15.00 och tills vidare.

Förbjudet att elda i skog och mark inom kommunen
Foto: Frida Winter

Stadsvandring på cykel i Majorna-Kungsladugård 13 juni

Publicerad 25 maj 2023

Det är gratis att delta men antal platser är begränsade. Det finns möjlighet att få låna en Styr & Ställ-cykel om du inte har en egen. Meddela detta vid anmälan i så fall.

Datum: tisdagen den 13 juni, 2023

Tid: kl. 18.00

Mötesplats: Mariaplan vid Styr & Ställ-cyklarna

Tidsåtgång: 1,5 timme

Anmäl dig till: cykelsommar@stadsmiljo.goteborg.se

Begränsat antal platser, gratis.

Det finns möjlighet att få låna en Styr & Ställ-cykel om du inte har en egen. Meddela detta vid anmälan i så fall.

Om vandringen

Kungsladugård var tidigare markerna som tillhörde Älvsborgs slott liksom Slottsskogen var jaktmark till slottet. Området Kungsladugård fick en ny stadsplan 1916 av Albert Lilienberg. Vi besöker delar av Kungsladugård för att därefter ta oss till Klippans område. Klippan är ett av Göteborgs äldsta områden med rester från den första fästningen, eller Älvsborgs slott, som skulle bevaka Göta Älvs mynning.

På 1700-talet var området centrum för Ostindiska kompaniets fartyg och djuphamnen där varorna skulle lastas av och på de mindre båtarna för att flytta varorna in i Göteborg. Från 1800-talet finns flera industrier och ett idealt brukssamhälle som växte fram med sjukvård, bostäder, skola och kyrka. Idag är området fyllt av bostäder och verksamheter.
${loading}