Till sidans huvudinnehåll
Drönarbild av Brunnsparken där caféet är placerat vid spårvagnsspåret

Klart vem som kommer driva det nya caféet i Brunnsparken

Publicerad 20 december 2023

Nu är det klart att det blir Viktors Kaffe AB som kommer att bedriva verksamhet i den nya cafébyggnaden i Brunnsparken. Av cirka tjugo intresseanmälningar var det Viktors Kaffe AB som passade bäst in på de önskemål som satts upp för den kommande hyresgästen.

- De har förutsättningar att bidra till Brunnsparkens attraktivitet genom sitt goda renommé, breda utbud och generösa öppettider. Därmed kan vi få fler människor att vilja vistas i och omkring Brunnsparken. Det bidrar till en ökad trygghet, vilket har varit syftet med detta projekt, säger Charlotte Karlsson, projektledare stadsfastighetsförvaltningen, Göteborgs Stad.

Viktors Kaffe AB är ett familjeägt företag som även driver Viktors Kaffe, Bodega Nord och Bar Palavas. I Brunnsparken planerar de att servera kaffe, mackor, bakverk och soppor.

- Målet är att i samarbete med Göteborgs främsta rosterier ta världens bästa kaffe till vår stads livligaste plats, säger Viktor Wennerblom, Hugo Wennerblom och Christian Meijer från Viktors Kaffe.

Byggnaden sista steget i Brunnsparkens upprustning

Brunnsparken fick en omfattande upprustning som färdigställdes 2020. Under hösten 2022 genomförde Göteborgs Stad en arkitekttävling för en kommande cafébyggnad i parken. Det blev ett stort gensvar från arkitekturbranschen med 112 bidrag till arkitekttävlingen.

Byggnaden kommer att ha försäljning från två sidor, det finns även en yta för uteservering.

- Att ta fram cafébyggnaden har varit en gedigen process med många inblandade som exempelvis socialförvaltning centrum, polis, kulturförvaltningen och omkringliggande fastighetsägare. Vi är glada att den sista pusselbiten, att hitta en verksamhet till den kommande cafébyggnaden nu är klar”.

    Caféet väntas kunna öppna under hösten 2024.


    ${loading}