Till sidans huvudinnehåll

Det råder eldningsförbud

Senast uppdaterad: 1 juni 2023 klockan 15:16

Göteborgs Stad har infört eldningsförbud för all eldning och grillning i skog och markområden som ligger så nära skog att elden lätt kan spridas dit. Eldningsförbudet gäller från 1 juni klockan 15.00 och tills vidare.

Förbjudet att elda i skog och mark inom kommunen
Avenyns framtid diskuteras i Götepod med Birgitta Lööf, Anders Forsling och Björn Siesjö.

Hur blir Avenyn mer levande?

Publicerad 17 maj 2023

Men många anser att gatan har förlorat sin forna glans. Men nu ska Avenyn rustas upp. Götepod diskuterar hur paradgatan ska åtgärdas.

Längs Avenyn och Götaplatsen pågår just nu ett stadsutvecklingsprojekt för upprustning där fastighetsägare och Göteborgs Stad samverkar. Paradgatan inklusive Götaplatsen fyllde 100 år den 8 maj, men själva Avenyn anlades redan på 1800-talet.

Det är kanske en av Nordeuropas mest kända gator och att mötas på Avenyn är ett begrepp särskilt under vår och sommar. Men många anser att gatan har förlorat sin forna glans och ingen har egentligen tagit ett helhetsgrepp om den sedan ursprungstanken med de vackra förträdgårdarna utanför boningsradhusen luckrades upp och försvann.

Vad har Avenyn betytt för Göteborg? Och vilken betydelse kommer gatan kunna få i framtiden? Det diskuteras i det här avsnittet av Götepod. 

Stadsarkitekt Björn Siesjö samtalar med Birgitta Lööf, projektledare på stadsmiljöförvaltningen och Anders Forsling, kommersiell kundchef på Wallenstam.

Lyssna här!


${loading}