Till sidans huvudinnehåll

Det råder eldningsförbud

Senast uppdaterad: 1 juni 2023 klockan 15:16

Göteborgs Stad har infört eldningsförbud för all eldning och grillning i skog och markområden som ligger så nära skog att elden lätt kan spridas dit. Eldningsförbudet gäller från 1 juni klockan 15.00 och tills vidare.

Förbjudet att elda i skog och mark inom kommunen
Barn som blåser stor såpbubbla

Dags att ansöka om plats i fritidshem

Publicerad 17 april 2023

Har du precis fått beslut om skolplacering? Då är det dags att ansöka om plats på kommunalt fritidshem. Om du redan har en plats på ett kommunalt fritidshem och ska byta skola så behöver du inte ansöka om fritidshem igen. Din plats följer med till din nya skola.

Om du arbetar eller studerar kan ditt barn vara på skolans fritidshem före och/eller efter skoldagen. Elever kan ha rätt till plats även i andra situationer på grund av familjens situation eller på grund av elevens behov. Till exempel om barnet behöver stöd med att lära sig det svenska språket eller om familjen bor extremt trångt.

Att gå i förskoleklass, grundskola och grundsärskola är gratis, men du behöver betala en avgift om du har ditt barn i fritidshem. Hur mycket du ska betala beror på hur stor inkomst ditt hushåll har, säger Pernilla Palm, enhetschef placeringsenheten.

För att få en plats på fritidshem till ditt barn måste du ansöka om det. Vill du ha en garanterad plats till terminsstart ska du ansöka senast 31 maj. Du kan ansöka och läsa mer på www.goteborg.se/fritidshem. 

${loading}