Till sidans huvudinnehåll

Biblioteksverksamheten på Donsö och Styrsö förändras med start i sommar

Publicerad 1 juni 2022

Med start i sommar förstärks Styrsö bibliotek med resurser från Donsö bibliotek, som flyttar ut ur sina nuvarande lokaler på Donsöskolan. Skolan kommer istället att bygga upp ett skolbibliotek för eleverna.

Biblioteksverksamheten på Donsö och Styrsö står inför förändringar med start i sommar. Styrsö bibliotek förstärks med resurser från Donsö bibliotek som flyttar ut ur sina nuvarande lokaler på Donsöskolan. Skolan kan på så sätt bygga upp sin skolbiblioteksverksamhet.

Detta beror på folkbibliotekens och skolbibliotekens skilda uppdrag. Folkbiblioteken är till för allmänheten medan skolbiblioteken riktar sig till grundskoleelever.

– Donsöskolan ska nu utveckla ett skolbibliotek som är anpassat efter elevernas behov. På så vis kommer det vara möjligt att arbeta nära undervisningen med elevernas lärande i fokus, säger Lisa Sipari, hållbarhetschef på grundskoleförvaltningen.

Efter terminsslut den 14 juni kommer folkbiblioteket på Donsö att flytta ut. För boende och biblioteksanvändare på Donsö kommer detta att innebära att Styrsö bibliotek kommer vara det närmsta folkbiblioteket.

– Vi försöker alltid att möta allmänhetens behov av god biblioteksservice. Därför flyttar vi de resurser som finns på Donsö bibliotek idag till Styrsö bibliotek för att förstärka med personal och media, säger Helena Jannert, enhetschef Utveckling och ledningsstöd på kulturförvaltningen.

Styrsö bibliotek

Styrsö bibliotek ligger i Styrsö cirka 3 kilometer från nuvarande Donsö bibliotek. Där kan du läsa tidskrifter och dagstidningar. Du kan surfa på trådlöst nätverk eller använda bibliotekets datorer. Här hittar du litteratur i vitt skilda ämnen för alla åldrar, men även musik och film.


${loading}