Till sidans huvudinnehåll

Underhållsarbete på goteborg.se påverkar vissa e-tjänster samt Mina sidor idag kl. 8-18

Senast uppdaterad: 20 april 2024 klockan 11:51

Fram till ungefär klockan 18 idag fungerar inte alla e-tjänster på grund av underhållsarbete. Du ser när du kommer in i e-tjänsten om den fungerar eller inte. E-tjänster som påverkas är till exempel försörjningsstöd och boendeparkering.

300 rektorer och chefer på grundskoleförvaltningen gick i förra veckan en utbildning om ”pågående dödligt våld”. I höst ska även medarbetarna på Göteborgs kommunala skolor få utbildning.

300 chefer i grundskolan är nu utbildade i ”pågående dödligt våld”

Publicerad 4 maj 2023

Grundskoleförvaltningen satsar på förebyggande utbildningar kring ”pågående dödligt våld” och skolattacker. I förra veckan hölls den första utbildningen där 300 medarbetare deltog. — Risken för att någon ska attackera en skola i Göteborg är väldigt liten. Men som en förebyggande insats ordnar vi utbildningar där våra medarbetare får lära sig hur man förebygger, upptäcker och hanterar attacker, säger Kristian Johansson, säkerhetschef på grundskoleförvaltningen.

En av de 300 deltagarna var Marie Östebo Börjesson, biträdande rektor på Nya Skolan Länsmansgården F-3. På frågan vad hon tar med sig från utbildningen är svaret:

-”Pågående dödligt våld” är ett otroligt tungt men viktigt ämne. Genom utbildningen förstod vi verkligen vad vi måste göra. Vi måste öva på att kunna hantera den här typen av situationer och ha en beredskap för det.

- På vår skola kommer vi jobba vidare med dessa frågor. Det är mycket vi behöver förbereda och tänka på. Framför allt behöver vi öva, öva, öva.

Hösten 2023 ordnar grundskoleförvaltningen nio utbildningar i ”pågående dödligt våld” för medarbetarna på alla Göteborgs kommunala grundskolor. Efter utbildningen blir det även praktiska övningar på skolorna. Utöver det erbjuder förvaltningen digitala utbildningar kring ”pågående dödligt våld”.

${loading}